18.01.2016 – beadnell/low newton (coastal path) – 12 km

**18.01.2016 – beadnell/low newton (coastal path) – 12 km**

Vandaag miezert het heel licht maar het is niet glad gelukkig en er staat geen wind. Wat een verschil met vorig jaar toen het echt het jaar van de wind was. Ik ga laat in de middag dus gauw op pad voor een rondje vanaf Beadnell. Het getijde is nog goed dus ik kan op de terugweg over het strand en woef vindt die duinen nou eenmaal geweldig daar. Het is tevens een goede oefening in modder rennen en ik moet eerlijk bekennen dat ik er nog aardig goed in begin te worden en het nog leuk vind ook.

Bij de start even snel een plaatje van de torens in de haven dan maar. Het water staat nog heel laag!

klik voor groot

Daarna gaan we terug naar de duinen en lopen eerst weer door het caravanpark. Daarna lekker door de duinen op weg naar de farm. Even langs het strand en weer door richting High Newton. Ik kan tot mijn verrassing deze keer wel het stroompje oversteken zodat ik het ommetje richting Low Newton kan maken en vanaf daar gaan we via de modder weer terug naar de farm. Langs de zee was geweldig. Zo zonder wind voelt alles heerlijk qua temperatuur. Ik heb gauw mijn regenjackje uitgetrokken en alleen met mijn shirt en OMM vest gelopen.

klik voor groot

Bij de parkeerplaats nemen we de route over het strand en dat loopt een stuk lastiger dan de zachte modder eigenlijk. Maar het is een goede oefening en het is leuk.

Na een kleine 12 km staan we weer bij de auto. Lekker rondje, op naar de volgende!

gegevens:

* 12 km
* 3 graden

januari 233 km – 2016 totaal 233 km

Een gedachte over “18.01.2016 – beadnell/low newton (coastal path) – 12 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.