16.01.2016 – bamburgh beach – 11 km

**16.01.2016 – bamburgh beach – 11 km**

Vandaag zou ik eigenlijk gaan lunchen met A. een goede vriendin hier. Maar ze zegde de afspraak af en toen wist ik even niet meer wat ik zou gaan lopen dit weekend. Ik wilde namelijk een lange run doen dit weekend op zondag, maar ik nam aan dat we dan nu op zondag zouden gaan lunchen. Ik ben toen uiteindelijk maar op het strand gaan lopen vanaf Bamburgh. Vorige keer startte ik in Seahouses, nu zou ik aan de andere kant starten. Je kunt daar makkelijk parkeren (en zonder spijkers hoop ik, zoals de vorige keer).

Het was aardig weer, niet al teveel wind en niet koud. Eerst maar even een kiekje van Bamburgh Castle vanuit de duinen. Ik zie al meteen dat een drone vlucht van het castle niet eens makkelijk zal zijn, omdat het nogal groot is en je ook rekening moet houden met de zon. Misschien in twee keer video maken. Dat komt in ieder geval nog op een mooie dag buiten het weekend, want in het weekend zijn er teveel mensen en is het geopend.

klik voor groot

Ik hobbelde daarna vrolijk over het strand, klauterde langs de rotsen en liep door het water bij Monkshouse. Ik vind het eigenlijk bijzonder dat het strand en de duinen steeds zo veranderen over de jaren heen. De rotsen waren vroeger helemaal geen probleem en nu is het een heel lang stuk waar je met koud weer op moet passen met gladheid op het laatste stukje dat net niet onder water komt te staan en waar je met verkeerd getijde simpelweg niet meer overheen kunt. Heel vreemd. Zo was ook het strand bij Stag Rock nu ineens heel erg laag. Zou er zoveel zand verdwijnen dat die stenen steeds meer boven komen?

Hoe het ook zij, we waren al snel aan de Seahouses kant en keerden weer om. Hoewel mijn tempo aardig goed was op het strand, verlies je toch veel tijd op die rotsen en keldert het gemiddelde omlaag. Niet naar kijken, niet belangrijk maar wel opvallend op zo’n kort stukje.

Op de terugweg heb ik een beetje de wind tegen en zie ik ook niet zo makkelijk waar ik het beste de rotsen over kan steken. Er lopen erg veel mensen en het is best druk daar. Maar ook nu lopen we al snel weer langs het castle en ronden de run af. Even de cool down weer door de duinen en na een kleine 11 km staan we weer bij de auto. Makkelijk rondje, woef ook weer blij.

Op naar de volgende!

gegevens:

* 10,5 km
* 2 graden

januari 203 km – 2016 totaal 203 km