04.01.2016 – taynuilt – 15 km

**04.01.2016 – taynuilt – 15 km**

Vandaag gaan we weer als trio op pad. Ik dacht dat het misschien leuk was om weer iets nieuws te proberen en had een route ingetekend rond Taynuilt. Aanvankelijk eerst richting Kilchrenan en daarna door het bos terug, maar al turend op Street View, was het onduidelijk of het pad dat op de kaart te zien was, ook daadwerkelijk nog zou bestaan. Daarom dus een andere route gemaakt waarvan we met meer zekerheid zouden kunnen aannemen dat het ook echt bestond.

We startten in Taynuilt bij de pier. Daarvoor moet je even het dorpje doorrijden en dan via een rustige weg even doorrijden totdat je ineens voor het water staat. Loch Etive maar dan vanaf een heel andere kant! Het blijft mooi en terwijl S. de fiets van de auto haalt, maak ik een paar plaatjes.

klik voor groot

Daarna gaan we gauw op weg en besluiten eerst even tijdens de warming up rond de Furnaces te lopen. Jammer genoeg hebben we geen drone bij ons, dus kunnen we niet even over de hekken loeren.

klik voor grootDaarna lopen we het dorp weer uit en steken de weg over richting de Glen. Hier startte ik al tweemaal nadat ik met een taxi was afgezet. Ik liep dan vanaf Taynuilt de hele Glen door terug naar het huisje. Dat vond ik aanvankelijk een gigantische afstand! Dit jaar had ik geen zin in een heen en weer door de Glen voor de lange training en koos ik voor een nieuwe ronde bij Appin.

Al snel puffen we de klimmetjes op van de Glen. Ik stik van de warmte en mopper op mezelf dat ik zo’n stom jasje aan heb getrokken. Fladderend en pompend met mijn armen loop ik weliswaar braaf overal tegenop maar ik vind het niet echt leuk. Grrrrrr.

klik voor groot

We lopen enkele kilometers door de Glen en slaan rechtsaf een nieuw pad op. Het ziet er van een afstandje al prima uit en we zijn erg benieuwd.

klik voor grootWe kijken al gauw onze ogen uit. Er staan drie heel jonge kalfjes en de natuur is prachtig. Heel groen en met veel hoogteverschillen. Wat opvallend dat we al die jaren dat we hier komen nog nooit dit pad genomen hebben!

klik voor grootHet stukje door de Glen over het pad was prachtig en onverwacht mooi. Onnodig te zeggen dat het dan meteen ook veel makkelijker loopt allemaal….. Hoezo mentaal dingetje.
Daarna lopen we al snel onder de spoorbrug door en lopen honderd meter over de weg om weer linksaf te slaan naar Airds Bay. We slaan dus weer af richting het water en besloten al om straks ook daar aan het einde eerst even naar het piertje te gaan.

Al snel zien we de afslag die we straks moeten hebben terug richting Taynuilt maar voor nu lopen we nog even verder. We passeren twee geweldig mooie huizen waarvan er eentje net verkocht is. 435.000 pond, net een beetje te duur…. Maar wat een mooie plek hier en wat een huizen!

We hobbelen door en komen uiteindelijk bij het piertje. Weer staan we aan de oever van Loch Etive. Ook een mooie plek om de kano in het water te laten! Het water is wild en zo laag bij het water is het ook best fris want het waait stevig.

klik voor groot

Daarna keren we weer om en gaan terug naar de mooie huizen en de afslag richting Taynuilt. Het pad is redelijk begaanbaar, dat valt gelukkig allemaal mee en al snel zijn we weer in Taynuilt.

klik voor groot

Als we bij de auto zijn, hobbelen we nog even verder naar het uiteinde van de pier waar we nog nooit geweest zijn. Erg fraai want ineens loop je over een weg waar links Loch Etive stroomt en klotst en rechts de River Awe vanaf Inverawe stroomt. Prachtig. Eerder hebben we hier wel eens gewandeld maar kwamen we nooit zo ver als nu.

klik voor groot


We lopen door en komen aan het einde van het pad. We zien nu ineens vrij dichtbij aan de andere kant van het water de quarry van Bonawe waar we al zo vaak vandaan zijn vertrokken voor een run. Als we de andere kant op kijken, zien we het bootje van het piertje waar we net stonden te kijken. Echt mooi allemaal en natuurlijk maak ik weer wat foto’s.

klik voor grootAls we zijn uitgekeken, hobbelen we terug naar de auto en als cool down loop ik nog even naar het piertje daar. Wat een mooie route en wat hebben we weer veel nieuwe dingen gezien!

klik voor groot

Na 15 km zit het er weer op…. Op naar het volgende rondje!

gegevens:

* 15 km
* 8 graden

januari 76 km – 2016 totaal 76 km

Een gedachte over “04.01.2016 – taynuilt – 15 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.