30.11.2015 – hitland – 12 km

**30.11.2015 – hitland – 12 km**

Vandaag is het zo mogelijk nog slechter weer dan gisteren hoewel de wind wel wat minder lijkt. Maar de regen klettert tegen de ruiten en het is geen moment droog. Omdat woef toch ook echt naar buiten moet, ga ik me klaarmaken voor een rondje.

Gisteren kwam de oude Sint ineens met een mooi kado. Een geweldig mooi Nike jasje dat wind- en waterdicht zou moeten zijn. Nou vermoedde ik al dat er niks opgewassen zou zijn tegen het water dat vandaag uit de lucht viel en dat bleek te kloppen. Het jack is super qua winddichtheid en houdt dat ook met forse slagregen. Dat betekent dus dat je niet koud wordt. Had ik dit gisteren maar gehad! Uiteindelijk ging het jack toch natuurlijk iets water doorlaten maar niet zoveel als ik verwacht had met deze regen. Zelfs mijn dunne regenbroek die een veel hogere waterkolom heeft, was nat van binnen na deze run. Het jack zat heerlijk en hield me ook lekker warm zonder te warm te worden. In mijn minimus regenjack ga je al snel stomen van de warmte als het niet heel koud is. Aangezien de temperatuur nog steeds vrij hoog is (10 graden), was dit dus een prima keuze. Blij mee!

Het lopen ging verder prima. Ik heb heel rustig gelopen, had niks in beeld omdat ik lekker mijn mouwen over het horloge had getrokken. Ik liep op mijn ademhaling (2/4) maar tot mijn verrassing was de cadans toch wat lager dan ik gedacht had bij deze rustige ademhaling. Maar dit is ook prima. Vanwege de wind en de regen liep ik gewoon twee rondjes buiten om met een kort stukje dijk. dat loop ik normaal nooit maar eigenlijk is het wel een fijn rondje zo.

Na 12 km stonden we weer bij de auto. Lekker verfrist!

gegevens:

* 12 km
* 10 graden – wind en regen

november 333 km – 2015 totaal 3.687 km