29.11.2015 – hitland – 34 km

**29.11.2015 – hitland – 34 km**

Vandaag wil ik een langere run gaan doen. De laatste was alweer van 11 november hoewel er natuurlijk veel gelopen is in het Sauerland (100 km). Het plan is om rond de 35 km te lopen maar het is geen lekker weer. Keiharde wind! Eerst dus maar eens zien hoe het allemaal loopt. Woef zal ik eventueel ophalen ergens rond de 20 km maar ze wordt alvast uitgelaten door S. terwijl ik aan het lopen ben. Ik ga van start en besluit eerst eens te slingeren door het nieuwe natuurgebiedje. Even naar de dijk, terug en dan wat slingers. Op die manier heb ik niet al teveel last van de wind. Het is nog droog en eigenlijk is het nog best aangenaam. Helaas scheurde de hemel open en ging de hartslag meter enorm muiten, maar waar ik wel beeld had, bleef het ook mooi laag ruim onder de 138. Tempo was prima ondanks de harde wind. Behalve de keiharde slagregen, trok de wind ook nog eens enorm aan. Op de dijk ging het nog wel maar door Hitland heen was het echt erg. Omdat ik op HF liep, wandelde ik de dijk dus omhoog omdat ik daar ook tegenwind had. Dat kostte dus steeds wat tijd. Maakt overigens helemaal niets uit natuurlijk. Vanwege de wind en omdat ik niet wist hoe ver ik nou zou gaan lopen, bleef ik een beetje dom een rondje lopen. Maar zo gaat het ook prima natuurlijk. Weer een stukje erbij…. Daarna weer een lapje en zo rommelde ik verder. Maar grappig genoeg was ik bij 20 km eigenlijk al vastbesloten om te stoppen en terug te keren. Maar als je toch zo aan het lopen bent, bedenk je al snel dat je nog best een 5000 mtr erbij kunt doen… en dan nog eentje… En voordat je het weet, ben gewoon al over de 30 km weer heen. Overigens moest ik op een gegeven moment enorm nodig plassen. Hitland is niet echt geschikt omdat alles open is, maar ik ben toch ergens snel gaan zitten. Om dan alle natte spullen weer netjes aan te krijgen is nog wel een dingetje en dat lukte dus ook niet zo goed. Maar uiteindelijk schuurde er niks meer. Hahaha. Ik had overigens al naar S. een SMS gestuurd dat ik woefje niet meer op zou halen voor het laatste stukje. Geen bal aan voor haar met die wind en nattigheid en ik had mijn handen ook al vol aan mezelf. Je hoort ook nog eens niks door die wind en ik vind het best onrustig. Maar het ging allemaal best aardig. Alleen de Bondi’s zijn echt beetje krap zeker op de langere afstanden.

Ik heb dus ook gewoon afgemaakt wat ik wilde lopen. Overigens kwam ik op de terugweg iemand tegen met een Golden die ik in de ochtend ook al had gezien toen ik net bezig was met de warming up. Stomverbaasd vroeg hij of ik toch wel thuis was geweest in de tussentijd. Nou nee. Kan ik het helpen dat hij alweer aan het wandelen is met de hond!

Toen ik het laatste stukje had gedaan, had ik er nog wel een lap kunnen doen, maar eigenlijk ben je toch mentaal ook ‘klaar’ als je je deze afstand hebt voorgenomen. Had dus zeker gekund, maar ik had er geen zin meer in en vond het ook genoeg. Na 34 km klokte ik af. Nu lekker warm worden en droge kleren aantrekken!

Op naar de volgende ronde. Ik hoop dat ik nog eenmaal een lange(re) kan doen voor vertrek. Je weet ook nooit wat de winter brengt en eind februari is al snel!

gegevens:

* 34 km
* 10 graden – wind en regen

november 321 km – 2015 totaal 3.675 km

Een gedachte over “29.11.2015 – hitland – 34 km

  1. Margriet

    Mooie afstand heb je weer gelopen. Gelukkig heb je vandaag niet in de zuigende modder hoeven ploeteren zoals wij in Geldrop 😉

Reacties plaatsen niet mogelijk.