26.11.2015 – hitland – 13,5 km

**26.11.2015 – hitland – 13,5 km**

Ik post dit een dag te laat aangezien de server was veranderd. Maar gelukkig draait alles nu weer.

Het is vanmiddag eigenlijk heel erg mooi weer geworden. Er schijnt een zonnetje en er staat totaal geen wind. Ik ga dus maar lekker met woef op stap voor een rondje. Koud is het overigens wel qua temperatuur maar door de ontbrekende wind, voelt het allemaal prima.

Het enige probleem is dat mijn luchtwegen ogenblikkelijk dichtslaan op de eerste lap. Ik pakte dus de training niet zo handig aan, want ik had beter eerst twee 1000-tjes kunnen doen op rustig tempo en pas daarna op maximale MAF gaan lopen. Ik moet inmiddels namelijk aardig doortrekken op maximale MAF en dat merkte ik dus meteen aan de luchtwegen. Overigens las ik weer eens op Twitter dat MAF toch wel erg rustig is. O ja? Dat hangt er maar net van af hoe je traint. Als ik nu op maximale MAF ga lopen, dan moet ik er toch echt even aan trekken. Vorig jaar had ik 10 slagen extra nodig voor dit tempo (minuut langzamer). Dat is dus inmiddels wel anders geworden! Maar goed, ik reageerde alleen maar dat de aerobe er dan waarschijnlijk nog niet was en sloot het verder af. Discussie gesloten. Weer zo’n ‘trainer’ die denkt er iets van te weten maar nog nooit iemand ermee heeft getraind laat staan zelf iets geprobeerd heeft. Toch ergert het me. Maar goed…

Ik heb 5 snelle 1000-tjes gedaan op maximale MAF en daarna nog een drietal hele rustige voor terugschakelen naar een HF van rond de 131. Dat ging goed. Tot slot nog een rondje op max MAF en toen zat de training er weer op. Het voelde nu een beetje als ‘training’ maar het liep wel erg fijn. Na 13 km stonden woef en ik weer bij de auto.

Doordat het windstil was, was de stilte op Hitland bijna oorverdovend. Normaal staat er altijd wel wat wind en hoor je altijd wel wat suizen. Nu helemaal niets. Het water was spiegelglad. Niets bewoog. Heel bijzonder.

gegevens:

* 13,5 km
* 7 graden

november 276 km – 2015 totaal 3.630 km