11.03.2011 – zandvoort

**11.03.2011 – zandvoort**

Vandaag moest ik naar de tandarts omdat er een stukje van een ondertand was afgebroken. Het was stralend weer zonder wind, en aangezien Z-tje weer kwiek is, besloot ik haar mee te nemen en een rondje ergens bij Zandvoort te gaan doen. Niet te lang en niet te snel omdat ze al een week niet mee rende. Ze blijkt inderdaad wormen te hebben en heeft daarom dus de laatste tijd zo’n raar gedoe met haar maag en buik. Maar goed, dat is makkelijk en snel op te lossen en aangezien ze alweer twee dagen eet en vrolijk is, mocht ze dan toch wel met met mee vandaag.

Ik had (te) weinig tijd gehad om precies te kijken waar ik welk rondje zou mogen doen met een hond, maar ik had in de gauwigheid gezien vanmorgen dat het ‘visscherspad’ toegankelijk was voor honden. Had geen flauw idee wat ik aan zou treffen hoewel het naar mijn idee vlak bij de woning van oude kennissen zou moeten zijn (en dat klopte). Het begin zag er niet al te vrolijk uit maar het mooie weer maakte een hoop goed.

klik voor groot




Grappig genoeg haalde ik opeens iemand in toen ik ging lopen en ik vond niet eens dat ze langzaam liep toen ze me voorbij kwam tijdens het inwandelen. Kennelijk dus wel, want ik was al vrij snel voorbij. Onderweg werd het warm en ik ben op mijn gemakje mijn jack uit gaan doen. Ook toen was deze mevrouw nergens te zien nog. De weg ging daarna behoorlijk op en neer, en ik heb toch even de metronoom aangezet en dat was wel makkelijk. Ik zie nu in mijn grafieken dat ik ook best wel snel liep.

Aan het einde bij een bocht stond weer een plattegrond, en aangezien ik hoopte op een rondje, heb ik daar nog even gekeken naar de route.

klik voor groot panorama

klik voor groot

Maar ik had kennelijk niet goed gekeken want ik kwam ineens bij kraantje lek uit, en dat was pure nostalgie. Maar wat leek het allemaal klein en anders dan vroeger. Toen ik klein was, kwamen we hier regelmatig en als ik me niet vergis, hebben we ook wel eens kinderfeestjes voor verjaardagen gehad in de duinen hier achter. Dingen zoeken, sporen uitzetten enzo. Heel leuk maar wat leek het toen allemaal groot. De dieren zijn er ook nog, maar maakten niet veel indruk nu toen ik even rond keek. Toen ik hier lekker op mijn gemakje aan het kijken was, en foto’s aan het maken was en op de routekaart keek, kwam de dame die ik had ingehaald weer voorbij. Die liep dus blijkbaar echt niet snel, of ik liep lekker vlot. Hahaha mijn gemiddelde over de hele route is kei langzaam door het stoppen en de foto’s maken, maar ik zie wel dat het tempo vrij hoog lag tussendoor.

klik voor groot

Ik dacht – aan de kaart te zien – dat ik rechtsaf een stukje langs de weg zou kunnen lopen, en dan weer rechtsaf zou kunnen de duinen in maar natuurlijk stond daar weer een verboden toegang bord (niet met honden toegestaan) en moest ik uiteindelijk helaas dezelfde weg weer teruglopen.

klik voor groot panorama

Bij kraantje lek weer aangekomen ben ik dan maar even de heuvel opgesukkeld (die ik als kind ENORM vond) en heb ik even gekeken of daar nog een pad was.

klik voor groot panorama

Dat was er niet want ik kwam daarna met een lusje weer uit bij het routebord waar ik al eerder had gestaan maar ik kon vanaf daar wel gewoon weer terug richting auto (een kleine 4 km).

Voor de leuk heb ik dan maar niet het fietspad genomen maar een raar duinpad naast het pad, om een beetje off track te trainen en dat was wel aardig.

klik voor groot

Ik moet een volgende keer beter uitzoeken hoe ik kan rennen daar, want ik had linksaf onder het spoor doorgekund en dan richting strand en door zandvoort weer terug. Dat was ook een optie geweest maar ik wilde nu een rustig lui rondje doen met Z-tje om te kijken hoe dat zou gaan (prima). Het was zalig weer en zulk weer riekt naar meer. Lekker een mooie route uitzetten, belt met water en eten mee en rennen maar!

Laat de lente maar komen!

Gegevens:

* totale afstand 9,7 km
* temp 10 C
* max HR 160 gem 135

rondje in google earth openen

maart 87 km – 2011 totaal 454 km
trailshoes 300 km
kayano 17 22

2 gedachten over “11.03.2011 – zandvoort

  1. max

    @ guus: ik maak – als ik een foto maak – een foto aan het begin, tijdens het opwarmen en als er iets bijzonders te zien is. of ik in een heel nieuw gebied loop. vandaag was een raar rondje waar ik een paar keer op een bord moest kijken. het ging me totaal niet om de snelheid, ook niet vanwege zief dus lekker op mijn gemakje en dan diesel ik weer vrolijk verder ja.

Reacties plaatsen niet mogelijk.