11.11.2015 – ijsseldijk – 31 km

**11.11.2015 – ijsseldijk – 31 km**

Gisteren was het een beetje drukke dag en waaide het bovendien ook keihard. Ik besloot dus maar om vandaag te gaan lopen en dat beviel prima. Vanaf nu gaan de lange rondes weer gelopen worden en daar is dit de eerste van. Ik liet eerst woeffie uit en reed daarna naar het natuurgebied. Ik zou het begin zonder haar lopen, daarna langs huis gaan om haar weer op te pikken voor het laatste stuk. Op die manier zou ik gewoon over de dijk kunnen lopen zonder op haar te hoeven letten. Bovendien is er geen bal aan voor haar over de dijk. Zo gezegd zo gedaan en al snel was ik op weg voor mijn run. Ik hobbelde rustig naar de dijk en weer terug, ging buitenom, maakte een lusje door Hitland en liep weer verder over de dijk. Een zacht windje in de rug op de dijk dus dat was prettig. Terug over de weg en daarna dus richting huis. Het lopen ging heel goed. Ik tikte nergens de 138 zelfs maar aan (behalve toen ik de dijk op moest lopen) en er was ook geen drift. Dat was voor mij dus een goed teken. Al lezend op blogs en in sommige mails, heb ik het idee dat het begrip hartslag nog niet echt gebruikt of begrepen wordt. ‘Herstel loopje’ lees ik dan, maar met een hartslag die gewoon ruim boven de 150 komt. Als dat vandaag bij mij gebeurd zou zijn, dan was ik of gaan wandelen of naar huis gegaan. Dat is helemaal niet de bedoeling van een lange loop maar iedereen loopt maar gewoon zoals hij of zij wil. Alleen als daar een ‘trainer’ bij betrokken is, dan zet ik daar toch wel vraagtekens bij.

Terug over de dijk richting huis had ik de wind pal tegen en daar moest ik dus even opletten of de HF ook mooi laag zou blijven maar dat was zo. Ik pikte woef op na 21 km die helemaal door het dolle was dat ik weer thuis was. Binnen 3 seconden liepen we dus alweer samen buiten natuurlijk, aangezien madam voor de deur stond te kwispelen en meteen buiten stond. We hobbelden dus onderlangs de dijk weer terug naar het natuurgebied en maakten het rondje vol. Wel prettig op deze manier want nu hoef ik straks niet meteen eerst te wandelen met woef en zo is zij ook lekker buiten geweest. Na een kleine 31 km stonden we weer bij de auto. Hoewel ik een telefoon bij me had, heb ik geen enkele foto gemaakt. Een beetje saai verslag maar het was ook geen echt mooi weer. Volgende keer dan maar weer.

Prima rondje, op naar de volgende dan maar.

gegevens:

* 31 km
* 15 graden

november 102 km – 2015 totaal 3.456 km

3 gedachten over “11.11.2015 – ijsseldijk – 31 km

  1. kees

    Klinkt goed! Ja oh erg inderdaad… mensen die denken dat ze op hartslag lopen en dan dat toch eigenlijk niet doen. Of een training lopen die inderdaad boven de 150 komt terwijl ze in een ‘race’ de 165 aantikken…. hoezo lage hartslag? Nee daar nog een hoop kul en onkunde. Maar goed te lezen dat het bij jou na de HM (ook al was die langzaam, het loopt toch ‘anders’) nu zo mooi ging qua hartslag.

  2. Margriet

    Fijn dat je weer die lange afstand probleemloos kunt lopen. Gelukkig herstel je goed van alle narigheid. Op naar je ultra (?) in Schotland.

  3. Max

    @ margriet: lief van je. Maar de heup is nog steeds niet OK en de longen ook niet. is het eerste jaar dat ik zoveel last heb van astma etc. Vieze lucht hier :-( Zal wel snel verdwijnen als ik straks weer in Schotland ben. Afstanden geen probleem gelukkig. Althans tot nu toe niet -)

Reacties plaatsen niet mogelijk.