06.11.2015 – roeibanen – 11,5 km

**06.11.2015 – roeibanen – 11,5 km**

Vandaag ben ik lang bezig geweest met allerlei klusjes waardoor het ineens ruim na het donker was voordat ik kon starten. S. was zo lief om met me mee te fietsen voor bewaking, gezelligheid en licht. We kozen voor het rondje rond de roeibaan. Daar is het weliswaar (ook) donker, maar loopt het wel makkelijk vanwege het gladde wegdek zonder wortels en omdat er geen hangjongeren zijn. Zo gezegd zo gedaan. Toen we uitstapten, merkten we al dat het hard waaide. Tegenwind dus op de halve route! Eerst maar eens van start en kijken hoe alles voelt en loopt. Het regende ook nog toen we uiteindelijk begonnen en aangezien we tegenwind hadden op het startstukje, was het even ‘afzien’. Dat is heel vreemd. Als je tegen de wind inloopt en de wind giert om je hoofd, dan voelt dat ook heel onrustig. Toen we omdraaiden aan het einde van de roeibaan, hadden we de wind in de rug en was het ook meteen stil. We konden elkaar weer verstaan! Woef had haar halsband om met de Ruffwear beacon die prima licht gaf zo in de verte. Waf vond het namelijk geweldig om zo lekker in het donker te lopen. Ze moet dan ineens op haar neus vertrouwen en ze rende dus keihard rondjes en heen en weer langs de water rand. Voldoende leuke luchtjes te ontdekken dus! Ik moest daar wel om lachen eigenlijk. Zij had plezier voor 10 gelukkig.

Ik liep twee rondes van 5 km en dat ging op zich wel aardig. Het eerste rondje liep ik iets meer op tempo met aan het einde even een versnelling tegen de wind in. HF ging daarbij natuurlijk ruim buiten MAF maar het was leuk om even te doen. De tweede lap keurig op RWR en binnen MAF.

Gelukkig hield de regen al snel op. Als er niet zoveel wind was geweest, dan was het helemaal best lekker geweest om even buiten te zijn zo in de avond. Op naar de volgende run dan maar. Dat wordt de Berenloop op Terschelling.

gegevens:

* 11,5 km
* 16 graden

november 51 km – 2015 totaal 3.404 km