28.09.2015 – lincolnshire – 11 km

**28.09.2015 – lincolnshire – 11 km**

Gisteren de HM gelopen en vandaag weer lekker op pad. Het weer is prima, dus we gaan een kort rondje lopen. Het rondje was snel gemaakt en we rijden richting Sotby en parkeren bij Corners Farm. Als we aankomen op de startplek voor onze run, blijkt dat S. de sleutel vergeten is om de bouten vast te draaien aan de kar. Normaal gaat dat met een klem, maar die is al in Nederland achtergebleven en dus is dit al een noodoplossing. Maar gelukkig betekent het niet dat we niet op pad kunnen, en draait S gewoon alles maar met de hand vast. Woef zal wel niet meteen van de fiets af stuiteren denken we. Terwijl S. alles klaar maakt, laat ik de drone een rondje vliegen. Altijd weer leuk om er even mee te oefenen.

klik voor groot

Daarna gaan we maar eens op pad voor ons rondje. We hobbelen over de weg en het gaat eigenlijk best aardig. De weg is rustig dus spelen we ook nog een keer met de drone en laten woef lekker los lopen.

Op een gegeven moment slaan we rechtsaf en achter ons toetert een auto. Irritant zeg…. maar dan blijkt de man de hondenriem van de weg te hebben geraapt en ons achterna gereden te zijn om de riem te brengen. Wat onzettend aardig! De riem is van de fiets gevallen toen S. nog even de bouten en moeren vaster draaide…. Grrrrrrr hoe kan je nou die riem missen die op het stuur ligt…. Maar goed, saved by the bell zullen we maar zeggen. Ik zou die riem niet graag kwijt raken moet ik bekennen en ik prop driftig de riem weer in mijn eigen rugzak.

S. zit ondertussen te schelden op de camera die niet meer in wil schuiven. Batterij eruit helpt ook niet. Zou de camera stuk zijn? Ook deze is immers een jaar en een week, net zoals de andere camera die inmiddels weer gerepareerd is. Geen foto’s dus meer en route, hoewel ik er nog een paar maak met mijn camera.

Wat een rare run zo met al die dingen die mis of bijna mis gaan….

Als we bij een kerkje komen, besluiten we de drone nog maar eens op te laten voor wat beelden. Zal de laatste keer wel zijn, want we zijn alweer bijna terug bij de auto op dit korte rondje.

De kerk in beeld brengen is nog niet eens makkelijk maar het is weer een mooie oefening voor het ‘echte’ werk straks in de winter in de UK waar erg veel en route altijd te zien is.

klik voor groot

Ik neem eerst de voorkant op, en heb last van het licht. Daarna proberen we de achterkant. Ik durf zowaar de drone over de kerk heen te sturen naar de andere kant maar dan ineens zie ik helemaal niet meer wat ik eigenlijk aan het opnemen ben. Als de drone uiteindelijk weer aan mijn kant vliegt, zie ik ineens propellers in beeld. Hoe kan dat nou in hemelsnaam? Als de drone geland is, kijken we wat er aan de hand is. Het blijkt al snel dat het niet alleen mogelijk is om de lens te tilten van boven naar beneden, maar ook van links naar rechts. Laat dat nou in geen enkele manual staan? Weer wat geleerd dus. Wel handig want voorheen draaide ik de hele drone als ik iets een beetje meer naar links wilde zien maar zo kan het dus ook. Niet te ver, want dan krijg je dus ineens de propellers in beeld maar het kan een heel stuk.

Na deze lange drone pauze gaan we weer op weg. De route is niet echt aantrekkelijk vandaag, maar het laatste stukje off road is wel weer erg mooi. Veel te snel zijn we weer bij de auto.

klik voor groot

Op naar de volgende route dan maar weer!

Overigens ontdekten we thuis dat de camera van S. helemaal niet kapot was. De accu was simpelweg totaal leeg en daardoor ging de lens niet meer terug in de behuizing. Mmmmm even het icoontje van de batterij status gemist blijkbaar…… Eind goed al goed.

gegevens:

* 11 km
* 15 graden zonnig

september 280 km – 2015 totaal 3.010 km

Een gedachte over “28.09.2015 – lincolnshire – 11 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.