26.09.2015 – lincolnshire – 10 km

**26.09.2015 – lincolnshire – 10 km**

Vandaag toch een rondje ook al is de HM morgen al. Dat betekent wel dat de HM gelopen wordt op de zesde achtereenvolgende dag, maar dat zal wel lukken neem ik aan. Ik ben hier nu, en met dit geweldige weer moet je maar alles nemen zoals het komt. Overigens hoest ik nog steeds, maar ik voel me prima en mijn HF blijft ook prima. We hebben dus snel besloten om weer lekker op pad te gaan maar ik doe een concessie: we lopen maar 10 km nu. We starten net achter het dorpje Aby (met 1 B inderdaad). We parkeren ergens langs de weg en terwijl S. de fiets en de kar klaarmaakt, maak ik weer een korte video van de omgeving van de start (zie de video onder).

Helaas komen er een paar auto’s aan en moet ik dus de drone weer omhoog sturen en kan ik niet laag over de weg richting de auto sturen. Maar even later lukt dat alsnog en kan ik ook dat even snel opnemen. Als de kar en de fiets klaar is, kunnen we op weg voor ons rondje! We komen al snel weer op een mooi stuk met prachtige vergezichten.

klik voor groot

Het is vandaag maar een klein stukje maar we genieten volop. De route is mooi, woef heeft het prima en het weer is ook goed. Ik loop op mijn gemakje en het blijft toch een prima training zo.

Op een gegeven moment gaan we een stukje offroad. Dat zou net moeten gaan met de kar maar uiteindelijk valt het toch een beetje tegen. Ik vind het natuurlijk prima zo even van de we af, want normaal loop ik eigenlijk alleen maar over de velden als ik hier ben, maar nu met de fiets en de kar lopen we meer over de weg. Maar ik zie het er nog wel van komen dat ik met woef op pad kan door de velden want ze kan eigenlijk prima uit de voeten (pootjes) met haar schoentje.

klik voor groot

Na het offroad stukje weer verder over de weg en daar komen we langs een watermolen met allerlei vogels die je zou kunnen gaan bezichtigen. Dat doen we niet, maar het is wel een mooie plek.

klik voor groot

Dan lopen we Aby alweer bijna in. We hebben geen gekke dingen gezien of gedaan onderweg dus het is een beetje saai wat dat betreft. We doen nog even een stukje cool down om een visvijver heen en maken een foto van het fraaie uitgesneden plaatsbordje van Aby.

klik voor groot

Daarna natuurlijk weer het ritueel van de fiets en de kar opruimen en de route zit er weer op!

klik voor groot

Aan het einde van de route bekijken we nog even de ruine waar we langs kwamen en maken ook daar nog wat beelden. Altijd leuk! Het zijn de overbijfselen van een kerk. Helaas vergeten we een foto te maken maar het is prima te zien op de drone beelden.

Korte video (link)

gegevens:

* 10 km
* 15 graden – zonnig

september 248 km – 2015 totaal 2.981 km