25.09.2015 – lincolnshire – 16 km

**25.09.2015 – lincolnshire – 16 km**

Vandaag is het weer een mooie dag, dus gaan we wederom op pad voor een rondje. Niet de beste voorbereiding voor de HM van zondag aanstaande en ik ben ook nog steeds aan het hoesten. Dat duurt dus al langer dan een week. Maar ik heb geen koorts, voel me niet ziek of benauwd dus met lage hartslag moet dat allemaal wel kunnen op mijn gemakje. Het is hier zo mooi!

Deze keer kiezen we voor een rondje rond Goulceby. De route was snel uitgezet en vol goede zin gaan we op pad. We vinden een parkeerplekje in het dorp in de berm en S. zet weer de fiets in elkaar en de kar. De kar gaat nog steeds mee voor de poot van woef maar ze loopt al lekker hele stukken mee, zeker als het rustige weggetjes zijn. Als alles klaar is, gaan we op pad voor onze ronde. We lopen al snel langs de afslag richting de Viking Way en lopen langs een kerkje tussen de bomen.

klik voor groot

Het is weer erg fraai onderweg. Mooie vergezichten en dat is ook wel te zien op de drone beelden. Het lopen gaat goed, het weer is ook fijn. Weinig wind en prima temperatuur.

klik voor groot

Na een poosje komen we op een aardig pleintje waar ook een kerkje te zien is en daar proberen we wat beelden van te maken. Het kerkje ligt in Market Stainton.

klik voor grootNa verloop van tijd komen we op een splitsing waar we rechtsaf slaan over een fietsroute. Het is altijd maar weer afwachten wat voor soort paden we kiezen want op de OS kaarten is en blijft het lastig om te beoordelen wat voor soort pad het is. Soms kom je alsnog op een karrenpad uit terwijl het op de kaart eruit ziet als een vrij aardig te belopen of te befietsen route. Maar nu was het aangegeven als fietspad en dat blijkt ook wel te kloppen. Het is mooi met rechts nog gele koolzaadvelden dus dat ziet er met het mooie weer heel zonnig uit.

klik voor groot

We rommelen hier even wat met de drone omdat het zo mooi is daar en dat lukt deze keer aardig goed (zie video). Elke keer leren we weer wat meer qua beelden maken (en bewerking).

Na dit intermezzo wat veel tijd kostte, gaan we weer verder. We slaan rechtsaf en lopen weer een stukje over de weg. Daarna rechtsaf richting een nature reserve waar we aanvankelijk hadden willen starten. Het uitzicht daar is adembenemend. Wat jammer dat de drone al een lege batterij heeft, want dit was geweldig geweest. Ik maak maar even een korte video met de camera en maak ook wat foto’s.

klik voor groot


Vanaf dat punt bekijken we de route nog eens en besluiten een stukje off road te gaan. Helaas kan dat niet, want er staat een bord dat honden niet toegestaan zijn. Maar omdat het gewone pad over de weg parallel aan het offroad stukje loopt, besluiten we dat ik offroad zal gaan en dat S met woef en de kar over de weg zal gaan. Zo gezegd zo gedaan.

Ik loop heerlijk maar ineens kom ik uit bij een boerderij met een blaffende hond die op me af komt rennen. Ik snap er niets van en kijk nog eens op de kaart.

klik voor groot

Er komt een man op me af en ik maak mijn excuses dat ik op zijn terrein loop. De man vindt het niet erg en vertelt dat het vaak gebeurt. We raken aan de praat en ik vertel hem dat ik hem benijd om de prachtige plek waar hij woont (zeg maar gewoon green eyed monster trouwens). Ik ga weer verder want ik mag gewoon verder lopen en kom uit bij een hek waar ik even overheen moet klimmen. Het is maar goed dat S. niet mee gegaan is met de kar.

klik voor groot

Ondertussen is S. natuurlijk al lang aangekomen op de plek waar we hadden afgesproken. Hij staat op het punt waar ik uit had moeten komen en dat is een soort karrenpad zien we later.

klik voor groot

Uiteindelijk ontmoeten we elkaar weer op de weg want hij zag me al aankomen door het veld. We lopen weer samen verder voor het laatste stukje. Onderweg nog herfststijloos gezien.

klik voor groot

Niet veel later komen we weer bij de auto terug. S. gaat de fiets opruimen en ik doe nog even de cool down. Ik loop naar de Viking Way om even te kijken en ga daarna weer terug naar de auto.

klik voor groot

De ronde zit er weer op. Woef gaat weer in de auto en we gaan lekker naar huis om wat te eten en lekker in de tuin te luieren. Op naar de volgende route.

Korte video (link

gegevens:

* 16 km
* 17 graden – zonnig

september 238 km – 2015 totaal 2.971 km

2 gedachten over “25.09.2015 – lincolnshire – 16 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.