23.09.2015 – lincolnshire – 13 km

23.09.2015 – lincolnshire – 13 km

Vandaag weer op pad voor een rondje. Het is prachtig weer en het gaat prima zo met woef en S op de fiets met de doggyride. We hebben inmiddels de kar vastgezet met een bout en hoewel dat niet handig is, kunnen we op deze manier gewoon de kar gebruiken. We kiezen voor vertrek vanaf het uitzichtspunt boven bij Belchford. Dat is prachtig en op deze manier ontlopen we 1 forse klim naar het uitzichtspunt. Vanaf het uitzichtspunt lopen we eerst westwaarts richting Oxcombe en iets verder en slaan dan rechtsaf richting het Noorden en maken een soort rondje zodat we weer bij de start uit zullen komen. Voor ons nieuw gebied dus we zijn erg benieuwd. Ik speel natuurlijk eerst even met de drone bij het vertrekpunt. Dat uitzicht is echt prachtig! Ondertussen maakt S. de fiets en de kar klaar en wacht woeffie braaf in de auto.

klik voor grootHet vervelende met dit soort routes is dat op veel punten het uitzicht adembenemend is. Helaas legden we de drone weer in de auto en zullen we pas na afloop nog een tweede take off doen voor wat beeld vanuit de lucht, maar we maken wel volop foto’s gelukkig.

klik voor groot

De route is erg mooi en al snel kunnen we woef uit de kar halen omdat het heel rustig is op de weggetjes die we gekozen hebben. Dan kunnen we mooi eens kijken hoe ze loopt!

klik voor grootTot ons plezier loopt woef prima mee en wij genieten dus dubbel van het mooie uitzicht en de blije woef. Vandaag loop ik overigens gewoon even RWR en hou ik mijn hartslag in de gaten vanwege het hoesten. Overigens heb ik daar tijdens het lopen totaal geen last van en vandaag gaat het lopen ook heel makkelijk. Rustig aan maar gewoon steady en vlak zonder problemen. Wat boffen we met het weer!

klik voor groot

Bijna het hele stuk over de weg gaat woef lekker mee en alleen op een drukker stukje bij een kruising doen we haar even in de kar. Net op het moment dat we bij de kruising staan, komt er een hele colonne all terrain wagens de hoek om. We fantaseren dat ze allemaal bij elkaar horen en gaan jagen ergens. Zo ziet het eruit. Later zal aan de knallen te horen zijn dat we gelijk hadden. Rare jongens die Engelsen. Maar voorlopig zijn wij er nog niet en we hobbelen door. Kijkend op de kaart hebben we besloten dat we even rechtdoor zullen lopen en straks rechtsaf een stukje off road zullen nemen. Dat is fijn omdat woef er dan uit kan. Even afwachten of het te doen is met de kar achter de fiets maar dat gaan we vanzelf zien. Tot nu toe hebben we geluk met de routes die we hebben gemaakt voor de combi lopen en fiets/kar en woef. De omgeving is prachtig en we zien hele andere dingen dan vorig jaar toen we veel meer in de velden zijn gebleven dan nu.

klik voor groot

Aan het einde van het off road stukje lopen we even over het erf van een boerderij

klik voor groot

Als we weer linksaf slaan de weg op, lopen we eerst heel steil naar beneden. Maar daarna begint het klauteren….. voor ons uit wandelt een fietser met de fiets aan de hand. Dat is een mooie ‘haas’ voor S. en voor mij. Dat varkentje zullen we eens even wassen. Waf zit inmiddels weer in de kar dus S. moet hard werken om zowel de fiets als de kar plus woef de heuvel op te trekken. Ik loop ook door want RWR deze heuvels op is niet prettig. Ik hoor het horloge af en toe piepen dat ik weer zou mogen wandelen maar ik hobbel voort. Ik let op mijn ademhaling en het lukt zowaar om alles gewoon lopend omhoog te komen. Ook S komt fietsend boven en dat vind ik echt heel knap met die kar erachteraan!

Daarna lopen we al snel weer over de weg met het mooi uitzichtspunt waar de auto ook geparkeerd staat. We maken nog een extra lusje offroad voor de cool down en daarna gaat de fiets lweer het dak op en ruimen we de kar weer op in de auto. We besluiten nog even met de auto een stukje de route te rijden en de drone nog een keer op te laten voor wat video beelden zoals wij die onderweg gezien hebben. Maar morgen gaat de drone gewoon mee!

klik voor groot

Als we naar huis rijden, zien we een hermelijn over de weg rennen met een konijntje. Hij laat het konijntje vallen vanwege de auto’s die eraan komen. Eigenlijk wil ik wel met de camera wachten omdat het hermelijntje vast en zeker terug komt maar S. heeft geen zin meer. Hij is duidelijk ‘klaar’. Ik niet maar ik heb het beeld wel in mijn geheugen gegrift. Prachtig!

Korte video (link)

Onderstaand het hoogteprofiel van de run van vandaag. Heel mooi vlak alleen een klimmetje op het einde.

gegevens:

* 13 km
* 16 graden – zonnig

september 205 km – 2015 totaal 2.938 km

Een gedachte over “23.09.2015 – lincolnshire – 13 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.