20.09.2015 – lincolnshire – 14 km

**20.09.2015 – lincolnshire – 14 km**

Vandaag dan het tweede rondje hier in de UK. Waf gaat nog steeds niet mee, maar ze lijkt al iets beter te lopen met dat pootje. Er zit echt een laagje op van die rommel. Als het nou onder dat laagje maar wel heelt! Afwachten dus even hoe zich dat ontwikkelt. Het is wel vreemd dat ik nu in mijn eentje hier aan het lopen ben. Dat is nog niet eerder gebeurd. Niet leuk maar ik ga wel van de omgeving genieten en loop dan ook maar een stukje over de weg wat ik anders niet zo snel zou doen met woeffie. Eerst neem ik weer het mooie pad vanaf het huisje richting Belchford. Tijdens de warming up maak ik even een soort selfie. Daarna sla ik rechtsaf richting het dorp. Het is een prachtige ochtend maar er hangt een beetje nevel die maar langzaam oplost ondanks de warme en heldere zon. Maar mooi blijft het.

klik voor groot

Als ik bij het dorp kom, loop ik rechtdoor deze keer. Even door het dorpje heen langs de Blue Bell Inn en de kerk. Daarna links aanhouden en even een weg omhoog vervolgen. Daarna Plats Lane op. Dat is een mooi stukje, parallel aan de weg langs het uitzichtspunt veel hoger. Ik loop dus nu op het lage deel waar je vanaf veel hoger op uit kunt kijken.

klik voor grootDat loopt allemaal prima maar ik zie al dat het geen weg is om met de doggyride te doen. We moeten echt op de weg blijven met dat ding. Na Plats Lane ga ik door Tetford rechtsaf en loop nog even onverhard om een stukje af te snijden richting de weg terug naar Fulletby. Daarna over de weg omhoog klauteren. Ruim een kilometer lang moet ik 110 mtr stijgen. Gewoon dus 10% omhoog en dat lukt me zonder te stoppen. Maar met de kar echt niet te doen denk ik want met de fiets word je gewoon weer naar beneden getrokken. Andere routes zijn er gelukkig ook.

Ik ben niet eens zo moe dat ik na de klim niet door kan lopen en hobbel rustig door totdat ik ik bijna weer bij de cottage ben. Na 14 km klok ik af. Wel even wennen om onverhard te lopen en al helemaal weer wennen aan het klimmen!

Onderstaand het hoogteprofiel. De klim aan het einde is toch best een kluif(je).

Na de run ga ik heerlijk in de tuin in het zonnetje luieren samen met woeffie. Zij droomt vast over onze avonturen en ik hoop echt dat ze snel mee kan.

klik voor groot

Korte video (link)

gegevens:

* 14 km
* 17 graden – zonnig

september 179 km – 2015 totaal 2.908 km

Een gedachte over “20.09.2015 – lincolnshire – 14 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.