16.09.2015 – hitland – 10 km

**16.09.2015 – hitland – 10 km**

Gisteren heb ik een prima 20 km gelopen. Vandaag ga ik weer op pad voor een ander soort training. Even wat snellere kilometers maar wel (zo goed als) binnen MAF. Het is koud en ik heb voor het eerst sinds maanden mijn flinterdunne windjackje aan. Daar heb ik namelijk geen last van en het zorgt ervoor dat ik niet ga afkoelen bij de dribbelpauzes. Ik hoop maar dat de 12 graden waarmee ik vertrek ongeveer zo voelt en niet warmer. Dat blijkt zo te zijn. Het is fijn tegen de wind en ik krijg het niet te warm. Na de tweede lap breekt de hemel open en kan ik mijn renbril niet meer ophouden ondanks mijn fijne petje. Bril schuif ik dus zonder problemen bovenop mijn pet. Ook weer opgelost. In de vierde lap gaat mijn horloge aanvankelijk piepen omdat ik de 138 aantik. Ik probeer eronder te komen maar ik blijf gewoon rond die 138 hangen en ik loop geen fijne lap. De 5e en 6e lap loop ik dus gewoon op gevoel en even snel (op gevoel) als de eerste drie lapjes. Dat loopt een stuk lekkerder dan kijken op het horloge en proberen aan te passen. Zo is het ook goed. Ik loop inmiddels vrij snel op de maximale MAF en dan kom je er dus soms ook even overheen. Mooi dat schakelen binnen HF inmiddels zo makkelijk is en lopen op ademhaling gaat ook prima. De laatste twee rondjes lopen heerlijk. Ik wil op tijd terug zijn voor het eten voor woef (vergat de automaat aan te zetten) dus ik rond de training af met de cooldown en ga naar huis. Doornat maar lekker gelopen. Over 11 dagen is de HM al. Zal mij benieuwen met dat rare ‘op en neer parcours’.

gegevens:

* 10 km
* 13 graden – regen

september 154 km – 2015 totaal 2.883 km

2 gedachten over “16.09.2015 – hitland – 10 km

  1. Max

    Hoi Margriet, nee we gaan weer naar de UK. Daar ga ik lekker lopen. Amsterdam is zo vlak als wat hahaha :-) Dit niet, jammer genoeg is na mijn inschrijving het parcours veranderd. Niks aan te doen. Lekker lopen. Ik dacht aan Amsterdam misschien als lange duurloop maar dan zou ik nog wel een 30-er ergens in moeten proppen. Eerst maar zien hoe het gaat met woef en het zooltje!

Reacties plaatsen niet mogelijk.