11.09.2015 – hitland – 11 km

**11.09.2015 – hitland – 11 km**

Vandaag ga ik weer op pad voor een rondje zonder woef. Gisteren wilde ik haar niet alleen laten en was ik vooral heel onrustig waardoor er ook niets uit mijn handen kwam. Irritant want uiteindelijk heb ik dus helemaal niet meer gelopen. Vanmorgen dus meteen na het strompelrondje met woef (met schoentje aan) op pad gegaan voor een kort rondje. De temperatuur is nog best laag maar het is een stralende ochtend. Zo jammer dat ik nou niet in Garderen ben met dit prachtige weer. Ik had me er wel op verheugd maar met dat zooltje van woef gaat dat natuurlijk niet. Niks aan te doen. Ik had nog niet echt een idee wat ik wilde trainen omdat ik niet goed wist hoe het voelde. Ik wist wel welke afstand ik ongeveer wilde doen (kort) maar nog niet op welke manier. Ik was vooral benieuwd hoe snel het warm zou worden want eergisteren steeg de temperatuur van 13 naar 19 graden tijdens mijn loopje. Nu is het 11 graden als ik vertrek (en maar 14 als ik weer in de auto stap dus dat viel mee).

Ik loop meteen naar Hitland Noord en sla de lange arm in richting de dijk. Ik ben niet van plan om over de dijk te lopen maar helaas word ik ineens achterna gezeten door een enge hond waar ik me kapot van schrik. Ik besluit dus aan het einde van de arm de dijk op te lopen om niet op de terugweg weer langs die enge hond te hoeven lopen. Zo kom ik er ook natuurlijk en het loopt niet eens vervelend.

klik voor groot

Het lopen gaat goed alleen vergat ik het signaal van de max HF uit te zetten dus dat blijft een beetje zoemen en piepen op de eerste helft waar ik even tempo maak. Ik sla er geen acht op en zie dat het wel meevalt met de hartslag op dit tempo. Ik ben tevreden. De tweede helft van de training doe ik op rustiger tempo om te schakelen tussen hartslagzones.

Bij de cooldown maak ik nog een foto van de golfbaan en doe wat rekoefeningen met mijn armen.

klik voor groot

Na 11 km sta ik weer bij de auto. Een lekker kort rondje dat weinig tijd kostte. Ik hoop dat ik vanavond nog een ommetje kan lopen maar zonder woef is het lastiger want ik ben nu twee keer zoveel tijd kwijt aan alles (wandelen met woef, lopen etc). Even afwachten maar.

gegevens:

* 11 km
* 13 graden

september 101 km – 2015 totaal 2.831 km