09.09.2015 – hitland – 23 km

**09.09.2015 – hitland – 23 km**

Helaas kan woef vandaag zelfs geen stukje mee, zoals ik het gisteren wilde doen. Ze heeft haar linker voorpootje geschaafd op een of andere manier en het zooltje ziet er niet optimaal uit. Aangezien we straks lekker op pad willen, moet ze dus nu maar even rustig aan doen. Na de wandeling dus zelf op pad voor mijn rondje. Ik vergeet alles, heb zelfs geen telefoon bij me voor een kiekje onderweg.

Als ik vertrek is het fris met 13 graden. Lekker loopweer maar al gauw klaart het helaas op en wordt het gewoon 19 graden met een zonnetje. Dat hoeft voor mij nou ook weer niet eigenlijk en ik merk dat het toch best warm wordt. Gezien de snelle 5 K van afgelopen zondag, loop ik het eerste stuk rustig met een maximale hartslag van 132 ongeveer. Dat loopt prima en de tijd gaat redelijk snel voorbij. Ik hoop maar dat woefje OK is thuis en niet aan haar pootje zit of erg nodig moet. Ze wilde namelijk niets doen vanmorgen tijdens het wandelen en gisteren was het ook al zo weinig. Maar ik kan het niet veranderen nu, dus eerst maar eens gewoon lekker lopen. Ik slinger langs de IJssel, ga het natuurgebied weer in. Ik kom niet helemaal uit qua afstand merk ik. Ook best maar inmiddels heb ik het best warm en is mijn water ook op. Ik vind het eigenlijk wel genoeg. Het laatste stuk heb ik toch de beat muziek op 170 bpm opgezet en heb dus even geoefend met kleinere passen. Dat ging redelijk goed en de tijd ging daarmee ook iets sneller voorbij. Ik merk dat ik het lastig vind om zo lang onderweg te zijn met ‘niks”. Geen hond, geen foto’s, op bekend terrein etc. Volgende keer toch maar weer de IJssel oversteken.

Ik klok af na ruim 23 km. Op naar de volgende ronde dan maar weer. Nu eerst woef gauw uitlaten!

gegevens:

* 23 km
* 19 graden

september 91 km – 2015 totaal 2.820 km