03.09.2015 – hitland – 15 km

**03.09.2015 – hitland – 15 km**

ronde 1: 9 km

Vanmorgen schijnt het zonnetje al als ik opsta. Eigenlijk was ik van plan om pas vanmiddag te gaan lopen, maar omdat ik woef weer eens lekker mee wil nemen op een kort rondje, kleed ik me alsnog snel om om direct op pad te gaan (in het geval dat de zon ineens toch gaat schijnen). Het is heerlijk buiten en lekker fris. Zowel voor mij als voor woef dus zalig loopweer en ik merk meteen dat woef OK is en dat haar sloomheid echt door het weer komt. Nu is er geen sprake van sloomheid! Bij mij overigens ook niet en ik besluit om 1000-tjes te doen (fijner voor woef) en dan afwisselend sneller en langzamer met een andere HF range.

Ergens in de 4e lap lijkt het ineens alsof er iets onder mijn zool zit. Ik zal toch niet op een slak gestapt zijn die nu in mijn zool geplet zit? Ik krijg al helemaal de kriebels en als mijn lapje erop zit, kijk ik wat er onder mijn schoen zit. Niks, maar er heeft gewoon weer eens een stuk zool losgelaten. Met 90 km op de teller is dat natuurlijk absoluut idioot. Toen ik thuis kwam, zag ik dat ik wel een deel zal kunnen lijmen, maar als je bedenkt dat die schoenen gewoon 120 euro kosten, dan schrik je je dus kapot. Gisteren viel er ook ineens een gat in de upper van mijn Stinson Lites (160 euro). Na 300 km! Ik heb geen idee waarom ze geen normale schoenen meer maken.

In ieder geval was het een fijn rondje vandaag. Wederom werd het trouwens grijs toen ik terugliep en aangezien het weer aan het rommelen was, ben ik tijdens de cool down weer wat gaan versnellen. Toen ik thuis was, kletterde de regen tegen de ramen en donderde het weer enorm. Net op tijd!

Ik zie trouwens wel iets geks aan de getalletjes: als ik op tempo loop, haal ik mijn snelheid vooral uit paslengte. Zodra ik ‘rustig’ ga lopen, gaat mijn cadans omhoog en maak ik kleinere passen. Als ik dus iets werk (weer) aan de cadans op de snellere laps, dan heb ik winst. Interessant. Op zich zou de cadans gelijk moeten blijven. Ik ga de volgende keer toch eens de metronoom meenemen en als het niet waait bij de roeibanen trainen om te experimenteren.

gegevens:

* 9 km
* 13 graden

september 30 km – 2015 totaal 2.760 km

ronde 2: 6 km

Vanavond nog even op pad voor een kort rondje. Dat kost net zoveel tijd als wandelen en dit is veel fijner en ik kan weer wat anders trainen op zo’n korte ronde. Het weer was prima. Geen wind en een heerlijke temperatuur. Als je begint met de warming up, voelt het bijna fris! Echt prettig om te lopen. Ik koos voor een goede warming up, een continu tempo rondje van 3.000 mtr met daarna rustig uitlopen op een maximale HF van 130. Voor de tempo ronde van 3.000 mtr koos ik voor de maximale MAF en daar ging ik net eventjes overheen. Gemiddeld 135 met een maximum van 141 toen ik net te hard versnelde. Al met al niet slecht dus. Het voelt heel makkelijk. Ik vind het wel bizar eigenlijk dat ik nu zo makkelijk dit tempo kan lopen op deze lage hartslag. Niet belangrijk allemaal, maar ik vind het prettig dat het lopen steeds makkelijker gaat en totaal geen ‘aanslag’ meer is op het circulatoire systeem. Overigens vind ik het nog steeds apart om te zien dat de snelheid zo’n enorme sprong heeft gemaakt. Op naar de volgende run dan maar weer.

gegevens:

* 6 km
* 15 graden

september 36 km – 2015 totaal 2.766 km