28.05.2015 – spott – 10 km

**28.05.2015 – spott – 10 km**

Gisteren zijn we naar Isle of May geweest om vogels te kijken. Dat was ontzettend gaaf maar ook wel vermoeiend en vooral… koud dit jaar!! Onderstaand een foto van gisteren van een Puffin met visjes voor de chicks.

Vandaag is het vreemd weer en de voorspellingen zijn lastig. Eerst even zonnig in de ochtend, regen, daarna weer opklaringen, regen en daarna in de avond weer zonnig. We besluiten dus maar een herhaling te doen van eergisteren dus een korte ‘serieuze’ ronde in de ochtend waarbij we niet eerst met de fiets in de auto op pad hoeven en vanavond eventueel nog een lekkere ronde.

Al snel zijn we dus op pad voor ons rondje. Ik ben benieuwd hoe het gaat vandaag omdat het redelijk hard waait. Sterker nog: de trip naar Isle of May is vandaag niet doorgegaan vanwege de harde wind. Hoewel het nu tijdens het lopen even buffelen zal zijn, hebben we dus gisteren enorm geboft qua weer en vogels kijken.

klik voor groot

Eerst weer even klimmen voor de warming up. Ik heb mijn windjack aan en mijn sleeves. De sleeves doe ik af na de warming up, het jack hou ik aan maar zal straks toch veel te warm blijken. Goede oefening ook al zorgt dat voor een hogere hartslag natuurlijk.

klik voor grootHet lopen gaat eigenlijk wel goed maar we gaan iets te snel. We klimmen en dalen en genieten van het uitzicht. Waf rent weer vrolijk mee en heeft nergens last van. Vandaag loop ik op de Bondi B om te voelen of er verschil is met de Rapa Nui van eergisteren. Dat is er zeker, maar ik weet niet of het rondje van eergisteren zo lousy liep vanwege de schoenen, of de warmte, mijn buik of de combinatie. Dat zal je helaas nooit weten natuurlijk. Vandaag gaat het op zich prima, maar als we uit de wind draaien en de zon ineens uitbundig gaat schijnen, heb ik het natuurlijk in mijn jack veel te heet. Het lijkt wel een stoomzak.

klik voor groot


Weer uitzicht op Bass Rock waar we gisteren nog zijn geweest. Heerlijk en meteen komen de herinneringen weer terug aan de dag. Die geluiden! We lopen verder en het schiet lekker op vandaag.

klik voor groot

Uiteindelijk komen we bij het laatste stukje van de route door het mooie valleitje met het kleurrijke onkruid.

klik voor groot

Prima rondje, mooi weer met een beetje veel wind en een te warm zonnetje uit de wind. Lastig op te kleden maar dan maar liever trainen met te warme kleding. Zondag schijnt het te regenen en koud te worden maar dan kies ik echt voor koele kleding. En…. heerlijk zonder rugzak lopen. Wie weet wordt het nog wel wat ook al ben ik er totaal niet voor getraind natuurlijk.

Ik hoop dat we vanavond weer een rondje kunnen doen. Inmiddels alweer over de 300 km deze maand met nog een paar dagen te gaan.

gegevens:

* 10 km
* 9 graden

mei 310 km – 2015 totaal 1.688 km