02.05.2015 – hitland – 18 km

**02.05.2015 – hitland – 18 km**

Ook vandaag fietst S. weer gezellig mee. Omdat ik voor de zekerheid andere schoenen mee wil nemen, start hij al samen met mij vanaf de parkeerplaats. Gelukkig hebben we de schoenen niet nodig en loop ik gewoon de hele route op de Stinson Lite zonder problemen. Maar de schoenen beginnen wel ‘op’ te raken dus moet ik even bedenken welke ik dan wil als vervanging nu.

Eerst start ik de warming up en dat loopt al lekker en goed. Daarna start ik de kern en om iets heel anders weer te doen dan vorige keren, bouw ik weer anders op. Het tempo is vandaag weer verrassend en met mooie lage hartslag. Volgende ronde weer anders opbouwen en zo krijg je dus ook steeds een andere prikkel. Ik denk dat ik dan ga voor continu met een afwisseling van HF 138 en HF 130 wat nog een hele uitdaging zal zijn! Onderweg zagen we veel pulletjes en S. maakte een foto van een eendje en legde verder de mooie gele bermen vast en woef en ik onderweg. Altijd weer leuk om te zien en het gebied ziet er met al die kleuren en een zonnetje ook wel fraai uit!

klik voor groot

Ik bleef maar lusjes toevoegen aan de route, want ik had nog lang niet genoeg van het lopen. Ook lopen we weer het lusje langs de ooievaars en deze keer hebben we een cameraatje bij ons en zit de ooievaar een beetje boven de rand van het nest.

klik voor groot

Maar na 18 km vonden we het toch welletjes. Lekker gelopen met mooie lage en vlakke hartslag en bovendien nog een mooi tempo ook. Ik moet toch een beetje rust inbouwen voor volgende week. Ik twijfel nog steeds enorm over de dagafstanden. Ga ik het nu in 3 of 4 dagen lopen? Hoe zwaar zal de route zijn en hoeveel tijd ben ik kwijt met foto’s maken en dingen bezichtigen? Een weg rondje van 35 km is totaal niet te vergelijken met een rondje over heuvels en onverhard terrein. Ik heb werkelijk geen idee. Ik weet wel dat zelfs het mini rondje van 14 km op de tweede Hadrian’s Wall dag een ultra leek aan het einde van de dag. En vorige week liep ik gewoon 29 km en 23 km over onverhard maar vlak terrein zonder problemen. Wie het weet, mag het zeggen! Mijn gevoel gaat nu uit naar 3 dagen zodat ik ook nog tijd over heb om terug te gaan en dingen echt rustiger nog te ontdekken. Vaak zie je bij tweede blik veel meer!

Aan het begin van de golfbaan neem ik afscheid van S. en loop terug naar de auto terwijl hij naar huis zal fietsen. Op naar de volgende ronde dan maar weer!

gegevens:

* 18 km
* 15 graden

mei 32 km – 2015 totaal 1.410 km