25.04.2015 – hitland – 12 km

**25.04.2015 – hitland – 12 km **

Vandaag vrij laat vertrokken voor een rondje op Hitland. S. besloot toch gezellig mee te fietsen, dus ik ben op pad gegaan en al snel voegde hij zich bij me om lekker mee te fietsen. We hadden de hele dag (en gisteren de hele avond) naar camp spullen gekeken en allerlei dingen uitgezocht. Naar Utrecht geweest en naar Barendrecht. Een intensieve dag maar ontzettend leuk. En met resultaat! Daarover later meer.

Voor vanavond stond er dus een relatief kort stukje op het programma dat ik iets anders weer indeelde dan de run van gisteren. Deze keer weer starten met een warming up en daarna een rondje op MAF van 5.000 mtr. Vreemd genoeg ging dat heel erg gemakkelijk, ademhaling op 2/4 en een maximale HF van 139 met een gemiddelde van 135 (!) en daarbij 30 sec/km sneller dan gisteren. Dat vond ik wel opvallend. Dit zou ook een beetje mijn tempo nu op MAF moeten zijn en niet dat van gisteren. Dat ging toen heel erg makkelijk maar was wel een beetje te traag. Geeft niet, ik loop op MAF en wat daarbij hoort, merk ik wel maar het was wel opvallend. Slingerend door het nieuwe deel van Hitland kwamen we dus op deze manier heel makkelijk aan het rondje dat op het programma stond. Veel te kort naar mijn zin maar wel verkwikkend en makkelijk. Het was gek genoeg heel mooi weer geworden na de regen van vanmiddag met een zonnetje en overal gele bloemetjes. Ook veel pulletjes dus van alles te zien en te horen!

Op naar de volgende ronde morgen dan maar weer. Woef deed het overigens prima, en had het reuze naar haar zin. Ik ben blij dat zij zo fit en happy is!

klik voor groot


gegevens:

* 11,5 km
* 17 graden – zonnig

april 256 km – 2015 totaal 1.312 km