24.04.2015 – 1M + 5M (MAF test) – 1M – totaal 14 km

**24.04.2015 – 1M + 5M (MAF test) – 1M – totaal 14 km**

Vandaag de eerste dag van een reeks met een kortere afstand maar elke dag. Deze eerste dag wil ik een MAF test doen ook al is dat niet de beste dag om dit te doen vanwege de relatief hoge temperatuur. Maar ik ga het gewoon proberen en zie wel waar het schip strandt. Eerst een mile opwarmen en daarna dus 5 mile op MAF tegen de bovengrens aan en tot slot weer een mile cool down. Ik begin de warming up en al snel klinkt het signaal en begin ik de MAF test. Het loopt wel erg gemakkelijk, ademhaling op 2/4 maar het tempo ligt niet hoog. Ik schat dat mijn cadans met deze ademhaling redelijk is zo zonder metronoom en dat blijkt te kloppen. Gek dat dit nu zo comfortabel loopt en zo makkelijk ademt. Ook al is het tempo wat aan de lage kant, de hartslag blijft mooi, ademhaling is goed en ik heb het gevoel dat ik dit uren vol kan houden en zo hoort het eigenlijk ook. Dat tempo komt wel weer als ik dit iets serieuzer blijf doen en met wat lagere temperatuur zal het uberhaupt al beter zijn/worden.

De eerste lap zit er al snel op. En ook nummer 2 gaat vlot. Tijdens lap 3 zie ik ineens vanuit mijn ooghoek een eendje met een witte kop en een blauwe snavel. Ik ben even afgeleid. Wat zag ik daar nou zwemmen? In ieder geval iets bijzonders, of het een rosse stekelstaart is of een witkop daar ben ik nog niet uit want ik besluit toch door te lopen aangezien ik toch geen camera bij me heb. Als ik de dijk weer op loop, staat daar een echtpaar foto’s te maken en ik zeg dat er iets bijzonders langs de eerste baan zit. Omdat ik niet wil stoppen, rijd de vrouw me achterop en fietst een stukje mee terwijl ik probeer uit te leggen wat ik zag en waar de eend zit. Ik zie dat mijn hartslag daarbij wel even oploopt. Wel grappig om het effect te zien van dit intermezzo. Maar als de vrouw weer weg fietst, op zoek naar de eend, zakt de HF natuurlijk weer keurig naar de juiste zone. Ik probeer op maximaal 138 te lopen maar wel aan die bovenkant tijdens deze MAF test. Al snel zit de 5 mile test erop en ben ik weer bijna bij de start van de roeibaan. Ik start de 1 mile cool down en ga nog even zelf op zoek naar de eend die ik niet meer kan vinden jammer genoeg. Later hoor ik van iemand dat het een rosse stekelstaart was. Ook leuk ook al hoort die soort hier niet thuis.

Woef heeft het ondanks de warmte ook goed gedaan en verlangt naar een hapje.
Op naar de volgende run dan maar weer.

gegevens:

* 14 km
* 19 graden – zonnig

april 245 km – 2015 totaal 1.301 km