19.04.2015 – rottemeren – 22 km

**19.04.2015 – rottemeren – 22 km**

Vandaag weer een rondje na ons rondje van 18 km van gisteren. Eigenlijk was ik van plan om een langere route te lopen, maar aangezien ik dinsdag en woensdag in Garderen ga lopen, leek me rond de 20 km voor vandaag ook wel voldoende. Vandaag had ik weer de Stinson Lite aan. De Bondi B die ik vorige week maar eens uit de doos haalde, zijn echt een halve maat te klein en dat is niet zo lekker voor mijn teennagels. Maar het zijn fijnere schoenen en eerlijk gezegd weet ik na 450 km nog steeds niet wat ik van de Stinson Lite moet denken. Ik lijk er een beetje mee te klepperen. Maar goed, ik zal deze eerst even ‘oplopen’ en dan eens kijken welk model ik zou willen proberen als ik ga overstappen.

Woef was weer lekker fit en bij vandaag en dat is altijd weer fijn om te zien. Beter dan dat ze zielig mee loopt te sukkelen en weinig zin heeft. Gelukkig geen ellende na het karton eten. Inmiddels kan ze nergens meer bij dus dat moet verder goed gaan.

We startten vandaag even na 8.30 omdat het misschien wel mooi weer zou gaan worden maar dat viel een beetje tegen. Het was maar 10 graden en nog niet erg zonnig. Ik was blij dat ik uiteindelijk toch nog mijn sleeves ben gaan halen en die heb ik pas aan het einde uitgedaan voor de laatste ronde. Dat was wel een beetje te laat maar het loopt wel prettig met die dingen eigenlijk dus het kon me weinig schelen.

Ik kwam wel moeilijk op gang, waarschijnlijk ook doordat het een beetje koud was. Mijn hartslag was prachtig laag maar mijn tempo lag iets lager dan van gisteren en achteraf zie ik dat het vooral lag aan de cadans denk ik. Die was wat lager dan gisteren maar vandaag pikte ik het wel weer mooi op en kwam het tempo er ook wat meer in. Mijn gemiddelde hartslag was 131 vandaag met een maximale HF van 141 toen ik het viaduct op moest lopen bij de snelweg. Dat was dus allemaal prima eigenlijk. Ik bouwde de training weer anders op dan gisteren om het weer afwisselend te maken en het lichaam een andere prikkel te geven. Grappig genoeg was het tempo maar enkele seconden per kilometer lager dan gisteren terwijl het vandaag eigenlijk makkelijker liep en we ook 4 km langer hebben gelopen. Maar het was ook aanzienlijk koeler dus zo is er elke keer wel iets natuurlijk.

klik voor groot

Aan het einde van de run hebben we – heel slecht – een kroketje gehaald en thuis opgegeten. Mjammie. Woef lag geduldig in de auto te wachten onder/naast de fiets. Zij vindt alles best geloof ik.

klik voor groot

In ieder geval weer een fijn rondje gelopen. Op naar de volgende dan maar weer. Als alles loopt zoals gepland lekker in Garderen!

gegevens:

* 22 km
* 10 graden – zonnig/bewolkt

april 184 km – 2015 totaal 1.240 km