12.04.2015 – cottessen – camprun dag 1 – 18 km

12.04.2015 – cottessen – camprun dag 1 – 18 km

Omdat het mooi weer zou worden en ik morgen in Aken moet zijn, besloot ik om te gaan lopen in Limburg en te overnachten op een boerderijcamping. Iets heel kleins, geen kinderspeeltoestellen, mooi uitzicht en geen caravans voor je neus of zoiets. Ik had alles al geboekt ruim van te voren, de route was klaar dus ik kon op pad! Rond 12.30 kwam ik aan en na een uurtje had ik een mooie plek gevonden, de tent opgezet en ingeruimd en was ik op weg voor mijn run met woef. Ik had een tussenstop bij boscafe ‘het Hijgend Hert’ gepland om daar ook iets te eten. Weer op gang komen daarna zou wel even een probleem zijn maar het zou niet zo ver zijn richting de tent dus vooruit maar. Maar zo ver was het nog niet, ik moest eerst nog beginnen met de run!

klik voor groot

Ik had een route gevonden op de website die allerlei wandelingen heeft in Limburg. Beter een bestaande route gebruiken dan zelf het wiel uitvinden dacht ik. Op zich was de route ook wel aardig. Het begin ging over open landschap, en daarna liep ik het bos in. Nadeel in ons kleine landje is natuurlijk het feit dat je steeds op de weg stuit en overal wel de weg en het verkeer hóórt. Niet fijn! Bovendien vond ik het eigenlijk jammer om in het bos te lopen, want ik had gehoopt op de vergezichten die je in Limburg hebt. Maar we hobbelden vrolijk door en de kilometers gingen toch best snel voorbij. Het was allemaal prima te vinden overigens. Ik vraag me wel af of je niet makkelijker een beschrijving kunt lezen tijdens het lopen dan kijken op de kaart. Ik had nu de Teasi bij me en elke keer voor een afslagje piepte het apparaat dus dat liep ook wel goed.

klik voor grootNa 11 km kwam ik aan bij het boscafe. Ik vond gelukkig nog een plekje en heb daar wat gedronken en gegeten. Ik koos een lekkere warme salade met gerookte zalm en warme zalmfilet. Daarna kwam ik een beetje moeilijk op gang natuurlijk maar al snel hobbelden we weer voort. Waf had weer lekker bij gedronken uit haar nieuwe Ruffwear Quencher. Ik merkte nu pas hoe slecht het oude bakje eigenlijk was. Die stortte al in met een beetje water maar deze blijft mooi open staan en is prima op te vouwen in mijn rugzak.

klik voor groot

Nadat we even gelopen hadden, kwamen we eindelijk op een stukje open terrein met uitzicht. Het zonnetje erbij maakte alles mooi en vriendelijk. Omdat het zulk heerlijk weer was, besloot ik ergens op een bankje nog even te gaan zonnen en te luieren. Ik was toen alweer vlakbij de tent dus dat kwam goed uit. Mooi uitzicht voor me, geen mensen en een zonnetje. Waf werd er ook helemaal lui van. Overigens ontdekte ik pas later dat het holle pad richting het bankje waar ik overheen was gelopen inderdaad vol zat met dassen burchten! Leuk om een eventuele volgende keer eens in de schemering te gaan wachten op een das!

klik voor grootUiteindelijk weer richting de tent gegaan via een omweg en nog even door een boomgaard. De omgeving daar is prachtig, en ik besloot om voor de volgende dag een andere route te maken die wat meer buiten de bossen zou blijven. Op die manier zou ik tenminste iets zien van de omgeving!

klik voor groot

Omdat het zulk lekker weer was, heb ik buiten de tent kunnen zitten tot 21 uur! Ik heb meteen een warme chocoladedrank gemaakt en later kwam iemand me warm eten brengen wat zij zelf over hadden. Dat was heel aardig maar niet nodig op zich natuurlijk. Door de harde wind zat ik aanvankelijk wel even te klooien met mijn vuurtje want het gras vloog bijna in brand door de vlammen die uit de brander sloegen. Dat loste ik op met een groot stuk aluminium folie, maar ik moet toch echt een windschermpje maken uit een blikje zodat dit niet meer kan gebeuren. Overigens had ik nog steeds – ondanks de wind – maar 1 esbit tabletje nodig voor mijn potje dus dat scheelde weer. Ik had ook 4 grams blokjes meegenomen voor de zekerheid maar die heb ik niet gebruikt. Mijn nieuwe Rubytec thermosfles was een succes, want eindelijk had ik gewoon de volgende ochtend nog lekker warm water.

klik voor groot


Woef lag buiten de tent op haar nieuwe bedje eerst lekker bloot, daarna met haar cloudchaser jasje aan en uiteindelijk toen het later werd toegedekt met mijn pullover.. Dat was ook wel een succes volgens mij, maar als het winderig wordt, moet er toch iets bij maar daarvoor heb ik de amazonas deken bij me. Die moet ik een beetje kleiner laten maken en dan is het prima zo. Langzamerhand wordt de uitrusting dus compleet. Inmiddels kan ik ook de telefoon opladen met de powerbank. Moet nog even uitpluizen hoe vaak dat precies kan met mijn telefoon.

klik voor groot

Om 21 uur ben ik nog een stukje gaan wandelen en daarna ben ik de tent ingegaan om te slapen. Ik heb nog 5 minuten video gekeken maar ik was best moe van het rijden en de hele dag buiten, dus ben ik lekker gaan slapen.

klik voor groot

Middernacht werd ik wel wakker vanwege de wind die aan mijn tentje rukte. De wind was blijkbaar gedraaid maar alles bleef natuurlijk gewoon staan. Alleen wat geklapper.

Eigenlijk heb ik best goed geslapen alleen had ik het vreselijk warm. De slaapzak gebruikte is als quilt en dat was zelfs nog vrij warm. De hele dag buiten, zonnetje op je hoofd en dan een warmere nacht dan de vorige keer…. dat wil dus blijkbaar wel. Volgende keer kan de zomer slaapzak wel mee denk ik. Scheelt een hoop ruimte en gewicht!

Op naar dag 2 van mijn camp trip dan maar!

gegevens:

* 18 km
* 18 graden – zonnig

april 93 km – 2015 totaal 1.150 km

Een gedachte over “12.04.2015 – cottessen – camprun dag 1 – 18 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.