09.01.2015 – north connel – 23 km

09.01.2015 – north connel – 23 km

Vandaag een lange run op het programma. Zonder woeffie want ik ga even over de weg langs het meer lopen voor een lange duurloop. Een ‘serieuze’ duurloop en geen fun run zoals eerdere dagen. Fun wordt het ook niet want het regent en het waait. Maar dat weerhoudt me er niet van om te starten. Als ik over 7 weken weer 60 km wil lopen, zal ik toch wat kilometers moeten maken. Vooruit met de geit dus maar.

Ik ga op MAF lopen, al zal ik daar zeker boven komen bij de korte klimmetjes. Hoewel het eigenlijk zo vlak is als je maar kunt hopen hier in Schotland, loop ik toch ruim 300 hoogtemeters weg op dit stukje, voornamelijk van die vervelende korte klimmetjes steeds. Gelukkig zitten er dus ook stukjes naar beneden bij, en aangezien ik inmiddels sterk genoeg ben om zonder problemen omhoog te lopen, haal ik winst uit de dalingen. Vroeger was ik al blij als ik boven kwam en had ik helemaal geen puf om lekker naar beneden te lopen daarna.

Ik loop eerts richting het kerkje, dat ligt op 3 km van het huisje weet ik na mijn rondje van eergisteren. Mentaal is de volgende halte dan de priory. Ik denk dat het veel verder is en ben tamelijk teleurgesteld als ik pas 5.5 km in de loop lap erop heb zitten. KLeine domper. Het gaat prima, ik loop braaf continu en bijna alles binnen MAF maar ik dacht dat ik verder was. Doorzetten dus maar…… Nog een stukje tot de afslag naar Barcaldine…..nog een stukje naar Bonawe. Dat is een donker en lastig stuk vol met op en neertjes. Maar uiteindelijk loop ik Bonawe binnen…. langs de school en een plot…. Zal ik stoppen? Ik ben bijna bij het einde waar de quarry ook is en dat was het doel eigenlijk dus ik loop nog even door. Als ik er ben, loop ik net lekker aangezien ik een daling achter de rug had…. Maar het is echt tijd om om te keren.

Het is rotweer, maar het blijft mooi om langs het meer te lopen. Jammer genoeg is er geen uitzicht. Ook niet aan het einde als ik eindelijk bij Bonawe ben gekomen.
Ik heb niets bij me, geen rugzak en dus ook geen voeding of water voor onderweg maar dat gaat prima. Ik keer weer om bij Bonawe en maak snel een kiekje.

klik voor groot

Weer even de route mentaal in stukjes breken…. terug naar het begin van Bonawe, naar de afslag, de priory en de kerk en dan ben ik er bijna.

De terugweg gaat eigenlijk wel goed. Onderweg kom ik steeds een wagen tegen met twee mannen die bomen staan weg te zagen na de gigantische storm van vannacht. Ongelooflijk dat het vandaag relatief zo rustig is en dat ik deze route zo kan lopen. Het houdt me ook aan de gang want elke keer komen we me weer achterop rijden als ze klaar zijn met bomen en een stukje verderop aan de slag moeten. Misschien denken ze wel dat ik gek ben zo hier langs het water maar ze groeten elke keer beleefd.

Na ruim 23 km ben ik weer bij het huisje. Ik ben tevreden en verrast. Het is eeuwen geleden dat ik zo’n stuk achter elkaar heb gelopen zonder wandelpauze en zo mooi binnen MAF. Het werkt, dat is duidelijk. Volgende lange run doe ik dus weer op een andere manier, maar ook binnen MAF. Leuk!

De eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat ik de fun runs veel leuker vind. Maar ik moet nu eenmaal deze serieuzere trainingen doen wil ik de fun runs zo makkelijk kunnen lopen. Ik heb immers geen enkele moeite met welk terrein dan ook en ook niet met klimmen of dalen. Kom maar op met de volgende fun run!

gegevens:

* 23 km
* 7 – regen en wind

jan 116 km – 2015 totaal 116 km