31.12.2014 – sandpit – 6 km

**31.12.2014 – sandpit – 6 km**

Vandaag alleen even een kort rondje en aangezien ik het elk jaar doe, maak ik er een temporondje van om te kijken of ik er nog iets van terecht breng. Ik trok voor de verandering maar eens mijn MT10 aan die ik ook had meegenomen. Lichte niksies die heerlijk lopen en bovendien ook nog eens een goede grip hebben. Prima afwisseling met de Hoka schoendozen die ik normaal draag.

klik voor groot

Ik maak dus alleen een kiekje bij de start. Het is al laat en ik zal nog mijn best moeten doen om voordat het donker wordt, weer het bos uit te zijn. Na een korte warming up van 400 mtr ga ik dus van start. Ik start veel te snel. Het loopt zo lekker dat ik mezelf bijna voorbij loop maar ik trek toch maar gewoon door. Op deze manier haal ik de top niet denk ik, maar ik ga wel kijken waar het schip strandt deze keer. De klim op de eerste helft is niet mis en het is weer een uitdaging om dat helemaal te halen zeker op een temporun! Zulke runs zijn echt iets anders dan een run met dezelfde hoogtemeters die opgebouwd worden met steeds kleine klimmetjes zoals vorige week.

Ik loop en loop. Wafje moet soms zelfs even hollen als ze even bleef snuffelen. Maar ze doet dapper mee. Ik hijg en maak geluid inmiddels bij het ademen. Niemand die het hoort dus vooruit maar. Mijn hartslag schuift netjes over de zone die zo lang een probleem is geweest. Zou het trainen op MAF dan inderdaad resultaat opleveren? Grappig genoeg ren ik me rot terwijl ik al maanden geen enkel tempowerk heb gedaan. De Bruggenloop ging ook prima ondanks die gekke trainingen die ik doe.

Al mijmerend kom ik steeds verder op die verrekte klim. De allerlaatste paar meter moet ik toch even een wandelpasje zetten maar ik ga direct door. Eerst even lekker naar beneden en ik merk wel dat ik het begin stuk te snel heb gedaan. Dat zal me opbreken bij heuvelafwaarts maar ik dender door.

Grappig genoeg merk je op het stuk naar beneden ook die hele korte stukjes die weer een beetje omhoog gaan, hoewel de grafiek natuurlijk gewoon helemaal eruit ziet als een daling. Maar ik kom al aardig in de buurt van de auto weer. Het laatste stukje, ik ren en ren en… klok af op een prima tijd die iets sneller is dan streeftijd. Niet ontevreden maar niet helemaal tevreden hoewel het toch redelijk OK is, zeker gezien de kilometers van de afgelopen week. Ik wandel nog even uit en ga weer naar huis. Langzaam wordt het donker. Ik sluit het jaar af met 3.060 kilometers. Toch nog de 3.000 km gehaald ondanks het geringe aantal kilometers in november en december door waf en het huis. Op naar 2015 en alle mooie plannen.

gegevens:

* 6 km
* 10 graden

dec 241 km – 2014 totaal 3.060 km