22.12.2014 – sandpit – 15 km

**22.12.2014 – sandpit – 15 km**

Vandaag was het droog en mild weer, dus besloot ik om nog een rondje te lopen. Eerst kreeg waf een uurtje haar kompresje. Na het kompres was de zwelling weer zachter en kleiner. Daarna dus gauw op weg, met een bloot pootje dus niet ingepakt. De wond op de bal is zo goed als dicht, dus dan is open en bloot misschien wel beter. Vreemd genoeg wordt de zwelling nog steeds groter zonder bandage dus het blijft echt een zorg. Maar het ziet er rustig uit en ze heeft er totaal geen last van, dus genieten we maar lekker van het buiten zijn en het lopen!

Ik wilde eerst op Bonawe gaan lopen maar vanwege de wind besloot ik tot een rondje door de Sandpit met een lusje eraan vast en eventueel nog een lusje voor wat meer kilometers. Op deze manier kan ik ook kijken hoe waf het doet en eventueel eerder stoppen.

We gingen dus vol goede zin op pad! Waf had haar gele jasje aan omdat ik dacht dat het zou gaan regenen. Dat zou ik echter al snel uitdoen!

Bij de start was veel gekapt en zag alles er anders uit.

klik voor groot


Het eerste lusje is maar een kleine 5 km en normaal loop ik dat als een soort tempo rondje ondanks de klimmetjes. Nu zou ik dat niet doen want ik had aardig wat bepakking me (als training) en wilde toch een ander rondje lopen deze keer. Die korte temporonde komt wel weer.

Toen ik de eerste klim achter de rug had, trok ik snel het jasje van woef uit want volgens mij was dat veel te warm voor vandaag. Toen ik het jasje in mijn rugzak wilde doen, kletterde alles eruit omdat de rits zo onhandig zit. De rits sluit naar boven, dus valt de hele inhoud eruit. Het is en blijft een heerlijke rugzak maar voor een dagtocht straks, is het gewoon wat te klein zeker met extra kleding en spullen voor waf.

Daarna lekker verder zonder jasje! De afslag voor de lus was snel gevonden en dat was weer lekker even verder klimmen. Ik merk wel dat ik nog steeds moe ben maar het ging redelijk.

klik voor groot


Ik zag ergens halverwege de eerste lus dat er een nieuw pad gemaakt lijkt te worden, want er was veel gekapt en er was alvast een soort pad glad gemaakt. Ik ben benieuwd of daar volgend jaar dus een nieuwe route te lopen valt! Ik ben even het pad opgelopen om te kijken maar het is nu natuurlijk een hele kale vlakte.

Zo jammer ook van het grijze weer met de bewolking want er ligt sneeuw op de bergtoppen in de verte en dat is natuurlijk heel erg mooi met helder weer.

Toen ik weer bij de start kwam, besloot ik nog even door te lopen. Ik had op de kaart gezien dat er een pad liep dat weer uit zou komen in het bos. Dat zou nieuw voor me zijn en weer eens wat anders dan het lusje naar Barcaldine Forest via de enge camping. Dat komt later wel weer een keer.

klik voor groot

Dat nieuwe deel was heel anders dan ik verwachtte. Heel open en met mooie vergezichten naar het meer. Met helder weer is dat vast prachtig!

Tot mijn verrassing kwam ik halverwege nog een hondenkennel tegen. Hun bord hangt bij de weg en ik heb me nooit gerealiseerd dat de kennels zo ver het bos in lagen. Je moet door twee hekken (open en sluiten vanwege het vee) en over een karrenpad. Handig.

klik voor groot

Bij een doorkijkje nog even een foto van woef:

klik voor groot

Na de lus kwamen we weer in het bos en liep ik dus nog een keer het stukje van de start. Ik was op zich blij dat we bijna bij de auto waren want ik moet echt even wennen aan het klimmen en dalen en de rollende puntige stenen die ook voor waf niet zo lekker lopen af en toe.

Tijdens de cool down kreeg ik waf eindelijk zo ver dat ze eens wat dronk want thuis drinkt ze erg weinig.

klik voor groot

Op naar de volgende run!

Gegevens:

* 15 km
* temp 8
* hoogtemeters 320

dec 150 km – 2014 totaal 2.968 km