21.12.2014 – fearnoch forest – 9 km

**21.12.2014 – fearnoch forest – 9 km**

Vandaag het eerste rondje hier in Schotland. Het is heel slecht weer, hoewel het gisteren onderweg fraai helder en droog weer was. Niks aan te doen en aangezien ik er heel graag even uit wil, vertrekken we vol goede moed naar Fearnoch Forest. Vorig jaar was dat nog lastig vanwege allerlei omgevallen bomen die de weg versperden. Het duurde even voordat de navigatie het deed en de route stond ook niet meer in de Garmin, maar gelukkig wist ik de weg nog redelijk goed en kon ik gewoon de weg volgen die ik wilde doen. Ik dacht alleen dat het iets langer was. Volgende keer dus maar weer het lusje via de Glen erbij zoals ik dat vorig jaar heb uitgevogeld. Maar voor het eerste rondje weer prima. Moest ook even wennen aan de klimmetjes, want dat hebben we in Nederland niet zo erg. Het valt hier nog heel erg mee.

Woef was ook mee. Deze keer zonder bandage, om te kijken hoe dat gaat. Ze krijgt nieuwe antibiotica sinds donderdagavond en vrijdag kregen we te horen dat de bal op de poot definitief geen tumor is, maar wel degelijk nog steeds (zoals gedacht) een fikse ontsteking met pus en rommel. Ze krijgt al 3 weken antibiotica dus er zou nu toch eens iets moeten gebeuren zou je hopen! Toen vrijdag bleek dat ze niet ziek was geworden van de punctie en de zwelling toch niet erger was geworden (terwijl dat eerst wel zo leek), zijn we dus toch maar volgens planning vertrokken en nu dus hier in Schotland. Beetje moe omdat alles uiteindelijk nog zo snel geregeld moest worden. Maar dat wordt vast ook beter.

Het regende keihard en ik had me dus toch maar ingepakt met mijn dunne Montane regenkleding. Voor de rit in de auto had ik mijn Arc’teryx jasje mee en dat beviel weer uitermate goed. Maar de temperatuur is hoog, en met 10 graden gewoon veel te mild.

Waf had haar regenjasje ook aan en zo gingen we lekker van start!

klik voor groot

Ik was al snel bij het uitzichtspunt maar daar bleek mijn camera totaal beslagen te zijn… Vandaar die idiote foto alsof het mistig was.

Daarna even klimmen, doorlopen en daarna het lusje richting Fearnoch. Daar stond het allemaal onder water dus werden mijn sokken en schoenen alsnog zeiknat.

klik voor groot

Maar het was weer lekker en na 9 km waren we weer bij de auto. Op naar de volgende run.

klik voor groot

Gegevens:

* 9 km
* temp 10, harde regen en wind
* hoogtemeters 185

dec 135 km – 2014 totaal 2.953 km