16.12.2014 – hitland – 11 km

**16.12.2014 – hitland – 11 km**

Vandaag staat er weer een korter rondje op het programma na de 37 km van eergisteren. Dat ging overigens prima, en ik heb wel weer zin in een rondje vandaag. Vanmorgen stonden ineens de stratenmakers voor de deur, dus moest ik even wachten totdat ze klaar zijn. Het is lekker weer, de zon schijnt en alles ziet er heel vriendelijk uit buiten. Ik kijk dus echt uit naar ons rondje. Ik schrijf ‘ons’ rondje, want wafje gaat lekker mee. Als de stratenmakers klaar zijn, kleed ik me om en gaan we op pad. Het weer lijkt een beetje om te slaan, en ik denk dat er regen aan zal komen, dus kies ik voor een zomer shirt met lange mouwen en daar overheen het ultra dunne jackje van Falke. Dat is een soort parachute stof, echt heel licht, net alsof je niks aan hebt. Maar het houdt de wind tegen en als er eventueel een buitje valt, dan wordt dat ook wel tegen gehouden. Dat blijkt een prima keuze, want toen het droog en zonnig was, voelde het prima en toen het inderdaad even keihard begon te regenen, hield het net voldoende het water tegen om niet doornat te regenen.

Ik heb afwisselend gelopen maar alles op MAF. Eerst 2500 mtr RWR (wat ik eigenlijk nooit meer doe) en met max HF van 138, daarna 2000 mtr continu op MAF en die twee reeksen nogmaals herhaald. Ik wilde gewoon weer eens wat anders en eens kijken hoe dat nu loopt en wat de verschillen zijn zo per lap. Nou niet zoveel eigenlijk. Het loopt allemaal prima, je traint er alleen iets anders mee. Met het continu lopen dat ik de afgelopen maanden doe, train je wat meer aerobe endurance en dat merk je dus goed. Dat train je net wat minder of anders met RWR binnen MAF. je zou dan nog beter kunnen afwisselen met een soort ‘interval’ waarbij je binnen MAF blijft. Dat is helemaal lastig, want je schakelt dan bijvoorbeeld tussen max 130 en max 138. Ik deed dat eerder en dat is niet zo eenvoudig als het lijkt.

Ik vond het weer een leuke training, we hadden zo nog wel een uur door kunnen lopen, maar ik had een afspraak dus na 11 km waren we weer bij de auto. Voor vandaag prima. Ik hoop dat onze tijd nog wel komt straks in Schotland, en rustig opbouwen met wafje lijkt me ook wel goed.

Op naar de volgende run.

Gegevens:

* 11 km
* temp 8
* HF max 138

dec 126 km – 2014 totaal 2.944 km