21.10.2014 – hitland – 17 km

**21.10.2014 – hitland – 17 km**

Vandaag eindelijk weer eens een rondje door Hitland. Het is rotweer met regen en harde wind maar aangezien waf toch lekker naar buiten moet, trek ik mijn renkleding aan voor een rondje. Ik merk nartuurlijk totaal niet dat ik zondag 25 km gelopen heb tijdens de marathon die zo mislukte. Kan ook niet zo zonder tempo. Toch wel onbevredigend allemaal. Mijn HF is weer tamelijk rustig, dus ik gok er toch maar op dat het de chocolade van de UK is geweest die me ruim 10 dagen lang problemen bezorgde. Voorlopig dus even niets of hooguit 1 klein stukje per dag dan maar!

Als ik naar Hitland rij, regent het hard maar zodra ik uitstap is het natuurlijk weer droog. Ergerlijk maar ik trek toch maar mijn regenjackje aan. Dat is lekkerder zo met de wind. Aanvankelijk is het natuurlijk veel te warm met dat jackje. Ik loop 1000-tjes met 100 mtr pauze en probeer daarbij eens mijn HF onder de 130 te houden en niet eens de MAF grens van 138 aan te houden. Dat lukt heel aardig en ik hobbel op mijn gemakje door het park. Als het ineens toch weer gaat regenen ben ik blij met mijn jackje. Capuchon gaat wel op en weer af naar gelang de regen maar verder voelt het jackje wel fijn.

Na 6×1000 besluit ik om eens zo’n rondje te doen met RWR en weer de HF onder de 130 te houden. Met harde tegenwind en hagel die in mijn gezicht slaat is dat niet altijd makkelijk en soms zie ik even 132 in beeld maar over het algemeen gaat het prima. Op de 1000-tjes is de hartslag gemiddeld rond de 127 met max 132, op mijn RWR rondje is de HF gemiddeld 125 met een max van 132. Maar dat is op zich iets anders dan 6×1000 natuurlijk.

Ik was verrast en tevreden dat ik op zo’n lage HF vrij constant kon lopen. Natuurlijk gaat dat heel langzaam, maar toen ik begon 138 als maximum was dat ook erg lastig maar ging het tempo bij die HF steeds verder omhoog. Ik ga dus vaker een nor langzamer rondje inlassen. Want op die manier kan ik ook ‘intervallen’ binnen MAF!

Het voelde in ieder geval allemaal heerlijk. Op een gegeven moment regende het werkelijk keihard. Mijn jackje bewees goede diensten en pas dan merk je hoe lekker dat jasje is. Met wind en harde regen is het gewoon bijzonder hoe dat voelt. Niet warm, maar gewoon comfortabel en droog. Super! De capuchon blijft gewoon zitten en door het klepje aan de voorkant loopt er geen water in je ogen.

Na 17 km waren we weer bij de auto. Ik wist even niet hoe ik nog meer kilometers kon maken zonder weer hetzelfde stukje te doen en zo was het ook wel goed. Maar ik had nog uren door kunnen lopen ben ik bang. Ik ben gelukkig niet de lol kwijt geraakt door de mislukte loop van zondag!

Gegevens:

* 17 km
* temp 13

okt 169 km – 2014 totaal 2.500 km