15.10.2014 – ellecom – 11 km

**15.10.2014 – ellecom – 11 km**

Vandaag het tweede rondje hier in Ellecom. Deze keer ga ik dus niet het bos in voor een 22 km rondje zoals ik vaker wel doe. Ik wil ook vandaag nog even ‘serieus’ lopen en daarvoor wil ik over de weg. Bovendien wil ik ook lekker zwemmen en slapen dus veel tijd blijft er niet eens over. Ik zwom al anderhalf uur vandaag en wandelde een uurtje met waf. Nu dus nog even lopen en straks voor het slapen gaan weer zwemmen. Dit rondje ontdekte ik in april toen ik een maf rondje wilde doen.

Ik ga weer met de cadans muziek oplopen maar omdat de marathon nadert, loop ik 6 maal een 1.000-tje op M tempo met 300 mtr pauze tussendoor. Dat lijkt me genoeg voor vandaag zo in de aanloop en een mooie gelegenheid om nog eens M tempo te trainen. Ik kies voor elke lap een andere muziek stijl op cadans en ik merk dat ik op het ene stuk beter loop en adem dan op het andere stuk. Ik heb 2x rock mix, 2x dance mix en 2x groove mix. Ik denk dat ik ga starten met de groove mix, daarvan heb ik een uur, daarna 2x rock mix. De dance mix vind ik niks dus daarna maar weer gewoon de groove mix. Dan ben ik al 3 uur op weg. Maar zoiets wordt het. Zal nog even kijken waar ik eventueel mee wil eindigen. Overigens zette ik in 2012 op de 5K de muziek af maar toen liep ik op 165 en dat werkt volgens mij ook niet als je snel moet lopen. Geen idee, maar voor nu lijkt het lekker te lopen en ik blijf mooi in de cadans ook.

Omdat ik nu dus pauze had tussen het lopen door, een paar foto’s van elk stukje. Het is heel rustig daar ondanks dat je een groot deel over de weg loopt. Waf kan gelukkig gewoon los blijven lopen dus dat is prettig. Maar ze liep weer prima met haar rugzakje.

klik voor groot

Even over de weg, linksaf over een overhard stukje met schapen en paarden, daarna een stukje met heel veel blaadjes op de weg.

klik voor groot


Rechtsaf over de weg langs de enorme stallen complexen en veel paarden. Langs de afgraving en langs de IJssel en daar zaten enorm veel ganzen. ik zag ook een groep Lepelaars overvliegen op weg nar zonnigere oorden. Die gaan een enorme reis nog maken.

Daarna weer rechtsaf een stukje onverhard en dan zit het er alweer bijna op. Het liep allemaal op rolletjes en ik kan zo heel lang doorlopen denk ik.

klik voor groot

Grappig genoeg ben ik nog geen 5 minuten langer onderweg in vergelijking met gisteren waar ik 8 km continu liep (met 100 mtr even rommelen met het horloge). Dat is toch wel apart want ondanks dat het tempo gelijk lag op beide runs, doe je er niet eens veel langer over op deze manier.

Na het lopen lekker gezwommen, waf nog even uitgelaten en gaan slapen.

Gegevens:

* 11 km
* temp 17

okt 124 km – 2014 totaal 2.455 km