14.10.2014 – ellecom – 11 km

**14.10.2014 – ellecom – 11 km**

Vandaag mijn eerste rondje in Ellecom waar ik twee nachtjes zal slapen. Deze keer veel zwemmen en oefeningen doen en dat is heerlijk. Ik kom rond 15 uur al aan, dus kan even luieren voordat ik een stukje ga lopen. Ik kies voor mijn korte wegrondje omdat ik even wil oefenen voor zondag en niet door het bos wil lopen nu. Dat komt de volgende keer wel weer. Even serieus lopen, zwemmen en slapen deze keer. In april liep ik heerlijk ook het 22 km bosrondje maar deze keer dus even niet.

Ik kies voor het wegrondje en zet cadans muziek op die ik al lange tijd niet gebruikt heb. Ik loop uberhaupt nooit met muziek als ik met de hond loop. Maar voor zondag wil ik het wel eens proberen om te zien of ik de juiste cadans kan houden dan. Niet met de metronoom dus, maar met de muziek. Ik heb 8 muziek stukken van 30 minuten op een 170 cadans. Ik kan me nog herinneren dat ik met die muziek begon. Op 150 en 170 leek me niet te bereiken. Ik schafte dus helaas niet meer 175 en 180 aan. Balen want het is wel handig om zo te trainen af en toe. Maar wie weet komt dat nog een keer.

Voor nu dus op pad met de muziek op. Waf heeft haar harnasje aan en ik heb om mijn middel de riem zodat ik haar makkelijk kan aanlijnen. Zo experimenteren we dus met van alles deze run.

Het is lekker weer, beetje fris en onduidelijk of het niet veel te warm is met lange mouwen. Maar goed het is wel geel en opvallend zo in de late middag op de weg dus ik ga op pad. Eerst een stukje op warmen en daarna op pad. Het loopt best makkelijk eigenlijk zo met die cadans muziek. Al snel ben ik in een ritme en het loopt prima. Ik let goed op dat ik het juiste tempo aanhou. Dat voelt heel langzaam en heel anders dan met RWR waar je weliswaar hetzelfde eindtempo aanhoudt maar toch sneller moet lopen. Ik ben benieuwd, want ik wil dit gaan proberen zondag en ik heb dus geen idee tot hoe ver ik dan kom. Maar laten we gewoon maar eens kijken, ik beschouw zondag als een training run en ervarings moment.

Na 3.000 mtr word ik een beetje gek van het piepje dat aangeeft dat mijn HF boven de 138 is gekomen. Ja, dat snap ik ook wel want ik loop net buiten MAF. Ik besluit dus even te stoppen om de alert uit te zetten en de autolap op 1.000 meter te zetten zodat ik kan zien wat ik gedaan heb straks. Daarna weer gauw op weg voor het volgende stuk. Toen ik op de kamer terug was, ben ik gauw gaan zwemmen en daarna lekker slapen.

klik voor groot

Gegevens:

* 11 km
* temp 17

okt 114 km – 2014 totaal 2.445 km