10.09.2014 – lincolnshire – 14 km

**10.09.2014 – lincolnshire – 14 km**

Vandaag het laatste rondje hier in de UK. Dat zal het totaal voor oktober op 100 km brengen ongeveer en ik heb hier dus bijna 160 km gelopen. Waf rende veel mee, ongeveer 100 km totaal denk ik dus dat is minder dan thuis eigenlijk. Maar het was prachtig en we hebben genoten van de omgeving en het mooie weer. Maar 1 dag hebben we een beetje grijs weer gehad en regen verwacht, maar zelfs toen werd het gewoon droog en vrij aardig qua temperatuur. Ik wil helemaal niet weg!!

Omdat we niet echt ergens heen wilden rijden, besloten we tot een rondje in de buurt, maar dan wel met de helft ‘groene’ paden op de kaart. Dat zou een risico zijn want je hebt hier geen idee of een groene stippellijn echt een pad is, of een akker waar je niet overheen kunt. Afwachten dus maar wat de route ons zou brengen!

We parkeren in tetford en lopen vanaf daar een stukje over de weg en zullen daar al de groene paden op duiken. Het is heerlijk weer en ik word helemaal lui van de zon die op mijn gezicht schijnt. Heerlijk! Mag ik niet gewoon lekker lui op een bankje hangen?

klik voor groot

Al snel lopen we over een prima begaanbaar pad en we zijn heel verrast dat dit gebied zo achter de huizen ligt. Groen en een klein netwerkje aan paden!

klik voor groot

Al snel komen we op een echte wandelroute en verandert het pad van een stevig goed beloopbaar pad tot een wat zachter pad dat helaas ook overgaat in een enorm modderig en glad pad. Daar kan ik dus echt niks mee en we hebben een beetje de pest in. Ook op de fiets wordt het lastiger op deze manier.

klik voor grootIk hobbel rustig voort en geniet van alles om me heen. Maar die modder was wel vervelend en we twijfelen nu over de rest van de route. Wat ontzettend stom dat ik mijn stokken niet mee heb genomen, want dit was de kans geweest om ze uit te proberen op dit soort ondergrond!!!

Als we bij een splitsing komen, kunnen we eventueel van de route afwijken en terugkeren naar de weg om een extra lus te maken. Maar we besluiten toch maar de route te volgen en dat blijkt een goede keuze, want het pad is vanaf daar weer prima en erg mooi.

klik voor grootUiteindelijk komen we weer op een rustig weggetje waar we al eerder liepen. Eigenlijk zouden we bij de boerderij rechtsaf moeten slaan naar een mooi pad, maar we besluiten dat niet te doen, omdat we dan weer uit zullen komen bij het modderige klimmetje dat ik niet meer wil doen. We lopen dus verder over de weg en zullen via de weg naar de Roman Way lopen waar we het laatste stukje gaan doen.

klik voor groot

We hobbelen over de weg om straks ergens een veld op te gaan richting de Roman Way.

klik voor groot

Door een veld over een lastig pad

klik voor groot

en dan… een veld zonder een pad. Hoezo Roman Way? Niks dus en we besluiten het niet te doen en om te keren.
klik voor groot

klik voor groot

We lopen dus weer precies hetzelfde stukje terug over de weg richting Tetford. Daar in het dorpje nemen we nog een kortere route achter de huizen langs, maar dat blijkt helemaal geen kortere route te zijn maar wel leuk. Hier is wel een pad gemaakt over de akker dus dat is prima te doen.

klik voor groot

Als we bij de auto zijn, maakt S nog een extra rondje om de fiets een beetje te ontdoen van modder klompjes en zet de fiets weer op de auto.

Wat ontzettend jammer dat het er alweer op zit. Ik wil echt niet weg. het is hier mooi en rustig en de lucht is schoon. Echt zalig. Morgen gaan we alweer naar huis en gezien het aantal kilometers en alle klimmetjes is het beter om morgen niet te lopen maar gewoon even te wandelen met woef. jammer maar helaas. Dit was dus voor nu even het laatste rondje hier.

Op naar de volgende run dan maar weer. Gezellig rond de roeibaan.

Gegevens:

* 14 km
* temp 16

okt 99 km – 2014 totaal 2.430 km