09.10.2014 – lincolnshire – 14 km

**09.10.2014 – lincolnshire – 14 km**

Gisteren regende het behoorlijk, maar volgens de voorspellingen zou het vandaag in de ochtend mooi weer worden en dat bleek ook te kloppen. Het zonnetje scheen maar het was aanvankelijk nog vrij fris. Daarom maar gestart met de lange tight en aan het begin met de sleeves aan en de buff om mijn nek. Natuurlijk bleek dat al snel te warm en liep ik toch lekker met korte mouwen.

We hadden een rondje uitgezet van 14 kilometer, deels over de weg, deels over een onverhard deel dat we al eens eerder liepen en dat met de fiets wel te doen zou zijn ondanks de regen van voorgaande dagen. We zouden weer eindigen met de klim richting Fulletby maar kregen daarvoor in ruil een dalend begin dus dat was wel lekker lopen! Helaas viel de riem van woef precies in een plas en kon ik dus een natte riem in mijn broek stoppen.

klik voor groot
Een deel van de route zou over een weg gaan die we al eens gelopen hadden maar een deel was nieuw. Het was een verrassend mooie route en we genoten van het weer!

Over het veld was inmiddels gesneden koek. Het blijft een beetje vreemd om soms over een akker te lopen waar de weg wordt aangegeven door twee zakken op een paal. Maar eerlijk is eerlijk: hier staat tenminste iets aangegeven en is over de akker een soort pad geploegd. Op veel akkers is niets en moet je het maar uitzoeken, ook al is het een officieel wandelpad. Daarna staken we de weg over om rechtdoor te lopen (eerder gingen we rechtsaf over een drukke weg weer richting Viking Way en dat was geen succes). Daar zag ik een ringslangetje op de weg zonnen. Toen ik dichterbij kwam, kroop het dier snel de veiligheid van het gras in en is de foto dus erg onduidelijk zo tussen de blaadjes.

klik voor groot

We lopen een stuk over de weg en daarna weer wat over de weg. We zien allerlei leuke paden en bridle ways en besluiten morgen toch nog een rondje te lopen om de omgeving nog wat te verkennen. We eindigen in Tetford en zullen daarna weer gaan klimmen.

klik voor grootOmdat we thuis gestart zijn, moeten we ook weer de heuvel op klauteren. Ik besluit het gewoon te doen en ik hoop dat S. deze (laatste) keer ook de top van de heuvel zal halen op de fiets. Hij gaat vooruit en ik zie alleen nog een stipje de heuvel op ploeteren op de fiets. Ik tuf rustig voort en S. is bijna boven. Ik besluit maar niet te roepen omdat hij anders misschien stopt en denkt dat er iets is. Maar net als ik een foto wil maken, stopt hij alsnog voor het einde van de heuvel. Dan tuf ik zelf maar gewoon door. Ik loop toch aardig op hem in en S stapt weer op de fiets op het vlakke stukje. Ik hobbel ook verder. Daarna het tweede kortere klimmetje en tot mijn verrassing zie ik S. weer wandelen met het fietsje. Ik hobbel door en… ik ben uiteindelijk eerder bij de kruising dan hij. Dat verrast me, want omdat het aardig steil is, loop je heel langzaam maar omhoog maar blijkbaar is dat dus toch sneller dan fietsen/wandelen/fietsen/wandelen. Not too bad!

Daarna even linksaf nog een stukje lopen en daarna de cool down. Alles voelt goed en na een kleine 14 km zijn we weer thuis. Het laatste stukje sloeg het weer een beetje om en werd het grijs maar het was weer een prachtige ochtend.

klik voor groot

Op naar de volgende run dan maar weer.

Gegevens:

* 14 km
* temp 15

okt 85 km – 2014 totaal 2.414 km