Dagelijks archief: april 3, 2018

03.04.2018 – hulshorst – 10 km

Gisteren en eergisteren heb ik gelopen maar vandaag gaan we ook op pad voor een rondje. Het lijkt eigenlijk bets fraai weer en uiteindelijk zal ook blijken dat ik me enorm vergis met mijn kleding omdat het veel warmer is dan gepland. Beetje stom want ik keek notabene op de nieuwe thermometer op het raam en daar stond al 15 graden….. Maar goed, ik vertrok dus in mijn gele gilet en mijn winter shirt. Water voor woef had ik ook niet bij me.

We hobbelden eerst even door het bos aan de overkant en aangezien ik geen zin had in het landgoed, maakte ik een rondje door het bos over een redelijk normaal pad en liep daarna het spoor over. Woefje dacht toen al dat ze het ging afleggen en hijgde er op los. De overgang van 5 naar 15 graden is ook wat veel natuurlijk.

klik voor groot


Aan de andere kant van het spoor lopen we lekker in de schaduw. Inmiddels heb ik mijn buff in de flipbelt gestopt en heb ik mijn gilet in de hand. Misschien stop ik die straks even in de brievenbus als ik weer bijna langs huis kom.

Ik loop over de snelweg en sla linksaf het Willemsbos in. Ik vind dat nog steeds erg fijn lopen. De rust en de sfeer die er hangt is gewoon prettig en je kunt er alle kanten op. Ik hobbel rustig door en besluit wat verder door te lopen dan het lusje dat ik van de week maakte. Eigenlijk loop ik nu tegengesteld aan de route die ik normaal vanaf de Waschkolk neem.

Op deze manier loop ik een nieuw stukje langs de open heide waar het eventjes wat warmer is voor woefje.

klik voor groot

De route is makkelijk te vinden en ik denk dat we een kleine 10 km gaan lopen op deze manier dus dat is ook precies goed nu met de plotselinge warmte en het gebrek aan water voor woef. Ik sla ergens weer rechtsaf en loop het willemsbos weer in. Daar zie ik ineens een oud bordje hangen met ‘landgoed willemsbos’. Dat is grappig want door het boek van Marcel van Dam weet ik nu dat de bossen hier verdeeld zijn ooit over kinderen en daarom Willemsbos, Hendriksbos etc heten. Weer een ‘weetje’.

klik voor groot

Ik loop rustig maar gestaag terug naar huis nu. Ik ga niet meer kijken bij de zandverstuiving want ik wil wel naar huis met woef die het overigens verder prima doet en het reuze naar haar zin lijkt te hebben. Maar een beetje water voor de oude dame lijkt me toch wel gewenst. Bovendien hebben we best veel gelopen de afgelopen dagen dus dit is wel genoeg zo.

In de middag gaan we zelfs nog even luieren in dat heerlijke zonnetje! Energie opdoen voor de volgende runnetjes.

klik voor groot

gegevens:

* 10 km
* 15 graden

april 38 km – 2018 totaal 630 km