Dagelijks archief: april 1, 2018

01.04.2018 – hulshorst – 17 km

Gisteren hebben we een stukje gefietst met de doggyride en dat was erg leuk om weer te doen. Ik hoop echt dat we dat veel vaker doen vanaf hier en ook wat langer met een overnachting. Dat hoeft allemaal niet zoveel te kosten en is wel altijd weer een avontuur. Vandaag ga ik vroeg op pad en loop eerst een kort rondje met woef door het bos. Even snel plassen en poepen en daarna breng ik haar weer naar huis en ga zelf op pad voor een continu rondje. Vanwege het fietsen ga ik geen tempo laps maken maar ga proberen een lang stuk continu op lage hartslag te lopen. Eerst begin ik maar eens met een 3 mile MAF test zoals ik een tijd geleden ook deed. Dat ging toen vrij aardig ook al was de Garmin van de wijs tussen de weilanden. Hoe snel het nu precies gaat en ging weet ik dus niet en ook vandaag gebeurt precies hetzelfde. Het tempo is prima aanvankelijk en zakt daarna zonder dat ik vertraag ineens. Ik laat me totaal niet van de wijs brengen en hobbel rustig door met maximale hartslag van 130 (!). Dat vind ik belangrijk en dat gaat goed. Ik zie bij het uitlezen wel dat mijn cadans deze keer aan de lage kant is en dat is verrassend want de vorige keer was dat veel hoger en beter. Overigens zie ik tijdens het lopen 3 ooievaars in de weilanden zitten dus dat is erg leuk om te zien.

Het continu stukje gaat prima en na de 3 miles besluit ik er nog twee te lopen naar de 5 miles. Dat is alweer een tijdje geleden maar ook dat gaat prima. Uiteindelijk maak ik er een volle 10 km continu van. Ik ben dan precies door het hek en daar staat S. al achter de deur en hij laat woefje los. Ik keer weer om en loop nog een lekkere lus door het bos met haar. Ik zie dan meteen ook dat het tempo over de straat niet kan kloppen. Maar het maakt me niet uit. Ik ben echt tevreden over mijn runnetje zonder woefje en geniet nu weer van mijn trage rondje met woefje door het bos. Ze is helemaal vrolijk en happy en dat maakt me blij. Volgens mij is de trimbeurt ook gewoon weer goed geweest.

Na ruim 17 km staan we weer voor de deur. Ik had nog wel langer gekund en gewild maar dit is ook goed zo. Op deze manier kan ik wel vaker lopen denk ik. Stukje met woef, even lekker zelf goed lopen en dan weer een stukje met woefje. Prima geregeld, waf blij en ik blij.

klik voor groot

gegevens:

* 17 km
* 5 graden

april 17 km – 2018 totaal 609 km