Maandelijks archief: maart 2018

21.03.2018 – zandenbos – 17,5 km

Gisteren heb ik niet meer gelopen maar vandaag ga ik op stap met woefje. Het is eigenlijk best aardig weer geworden na een aarzelende start met wat mist. Ik heb mijn rugzak mee naar beneden genomen om water mee te nemen voor woef als we wat verder zouden gaan. Maar ik weet eigenlijk helemaal niet wat ik wil gaan lopen. En dus gaan we maar gewoon op pad zonder rugzak. Ik heb vandaag mijn Mafate speed weer eens aan. Die lopen eigenlijk beter dan de Bondi die volgen mij behoorlijk ‘op’ zijn. Als we weer in de Uk zijn, wil ik de Stinson ATR (all terrain) aanschaffen in plaats van de Bondi en de Clifton die allebei wel op het einde lopen inmiddels. Geen idee of het wat is, maar de Stinsons zijn altijd fijne schoenen geweest en een schoen die zowel offroad als onroad kan en wat lichter is dan de Mafate is hier in dit gebied erg welkom.

Het lopen voelt eigenlijk fijner dan gedacht en daarom loop ik direct naar de spoorwegovergang aan de andere kant. Vanaf daar ga ik richting de rotonde bij Nunspeet. Ik liep dat eerder op weg naar de Zandenplas maar ik weet nu dat ik beter de weg over kan steken en meteen het Zandenbos in kan lopen zodat woefje lekker los kan. Overigens had ik al bijna een kilometer warming up gedaan in de tuin met het voeren van de vogeltjes en het kijken naar sporen van een mogelijke Das (niet gevonden).

klik voor groot

Met ruim 4 kilometer op de teller lopen we het Zandenbos in. Even onthouden dus, want terug vanaf de parkeerplaats is het 3 kilometer. Omdat ik geen water bij me heb nu voor woefje, wil ik naar de Waskolk lopen zodat ze daar even een slokje water kan nemen voordat we weer terug keren. Dat zou dan een rondje van zo’n 16 km worden denk ik.

We hobbelen rustig voort. Onderweg praat ik nog even met 2 mannen op de MTB die me netjes ergens voor willen laten gaan. Zij maken een 18 km rondje. Wij ook bijna maar dan met de benenwagen! Ik neem weer een nieuwe route deze keer en moet dus een paar keer op de kaart kijken. Snel gaat het dus niet. Ook moet ik ergens even een andere kant op vanwege een enge hond waarvan de baas kennelijk Hebreeuws praat. Jammer genoeg is die lus toch groter dan ik dacht maar uiteindelijk kom ik gewoon bij de Waskolk natuurlijk met behulp van de kaart. Zonder kaart zou ik echt nergens zijn. Inmiddels heb ik ook mijn buff gebruikt als maandverband omdat ik toch een klein probleem kreeg onderweg. Zo irritant. Maar toen ik niemand zag, propte ik maar snel mijn Buff opgevouwen en wel in mijn broek. Dat voelde al een stuk zekerder gelukkig en het bleef nog redelijk zitten ook. De wasmachine is geduldig thuis zullen we maar zeggen.

Bij de Waskolk aangekomen was het nog steeds stralend weer en woefje ging lekker badderen en wat drinken.

klik voor groot

Die gekke hond kijkt daarna weer helemaal gelukkig en kan er duidelijk weer even tegen. Ik heb dus voor mezelf niets bij me maar dat zal wel loslopen. Echt ver is het allemaal niet natuurlijk en ik ben blij dat woef nu weer happy is. Omdat ik een hele ander route heb genomen dan normaal, besluit ik de terugweg te lopen via het pad dat ik eerder als heenweg nam toen S. me afzette bij de parkeerplaats. Ik kom dan weliswaar wat zuidelijker uit dan waar ik moet zijn, maar ik kan makkelijk via het fietspad weer naar de afslag lopen waar ik moet zijn en hoef dan lekker niet op de kaart te kijken. Ook is de route wat beter beloopbaar dan het andere stuk.

Deze route is overigens ook erg fraai en loopt eerst door een wat meer open deel heen en daarna weer door het bos. Ik zie tijdens het lopen twee grote roofvogels boven me cirkelen. Op zoek naar een nestplaats wellicht?

klik voor groot

De route zal aan het einde weer langs de vennetjes van het ronde huis lopen. Ik was niet van plan daar nu per se langs te lopen maar nu ik toch deze route loop is het ook prima. Het is mooi om te zien en woefje maakt weer dankbaar gebruik van het watertje om even haar buikje te koelen. Het is nog steeds mooi weer hoewel er inmiddels wel wat schapenwolkjes binnen komen drijven. Maar de temperatuur is goed, er is geen wind en het ziet er allemaal heel vriendelijk en lente achtig uit. Gisteren en eergisteren was het helemaal heerlijk zonnig weer en hebben we ook nog buiten gezeten.

klik voor groot

Na de vennetjes neem ik even het fietspad en al snel komen we weer bij de Elspeterweg die ik oversteek. Vanaf daar moet woefje een klein stukje aan de riem maar dat is hier geen probleem. We lopen over het zachte zand waarbij het me opvalt dat de Mafate veel beter presteert op dit zachte zand dan de Bondi. Opvallend want ik kan redelijk gemakkelijk over het zand naar het hardere pad hobbelen nu. Het is echt prachtig en ik maak nog even een kiekje. Stom genoeg loop ik weer ergens een verkeerd lusje waardoor het toch aan het einde van het pad richting de zandverstuiving weer wat langer is dan nodig maar uiteindelijk staan we dan toch bij de zandverstuiving. Even kijken daar want het blijft mooi.

klik voor groot

Inmiddels zit er al 17 km op de teller dus het wordt wel tijd om huiswaarts te gaan. Woefje is helemaal happy en is duidelijk niet moe. Geen idee hoe ze dat voor elkaar krijgt maar ze kijkt nog steeds vrolijk en blij. Vlakbij huis zit een Buizerd vlak voor mijn neus. Jammer dat ik geen camera bij me heb maar alleen de telefoon. In plaats van een kiekje van de Buizerd neem ik dan maar een fotootje van mijn blije woefje.

klik voor groot

Na ruim 17.5 km staan we weer voor de deur. Dat was een prima rondje met mooi weer. Op naar de volgende ronde maar weer.

gegevens:

* 17,5 km
* 5 graden

maart 167 km – 2018 totaal 532 km

19.03.2018 – veluwe – 10 km

Vandaag ga ik weer op pad voor een rondje. Ik heb eigenlijk geen idee wat ik wil gaan lopen. Misschien wel simpelweg hetzelfde rondje als gisteren. Ik start de ronde en we lopen eerst weer rond de Steigerberg. Ik loop een 4 km rondje en kijk wat het tempo is. Niet erg snel zie ik al maar dat komt natuurlijk ook door de eerste kilometer die over het landgoed hobbelt. Het tweede rondje doe ik over hetzelfde traject maar nu wat sneller. Ik loop uiteindelijk zelfs 2 minuten van de eerste rond af en dat voelt wel aardig. Steeds sneller zonder dat het te vermoeiend is. Ik doe dat eigenlijk nooit maar dit is wel leuk zo. Na ruim 10 km staan we weer voor de deur. op Naar de volgende ronde maar weer.

gegevens:

* 10 km
* 1 graden

maart 150 km – 2018 totaal 514 km

18.03.2018 – veluwe – 6 km

Gisteren hebben we niet meer veel gedaan vanwege het rare weer maar vandaag gaan we echt even wat dingen afmaken zoals de Hedera schermen in de tuin. Ik ga dus meteen met woefje op pad maar kies voor een heel kort rondje. Even naar de Steigerberg en daarna parallel aan het fietspad naar de begraafplaats. Daar maak ik een lusje door het bos en loop via het fietspad weer terug. Snel en kort en na een kleine 6 km staan we weer voor de deur.

Als warming up voerde ik de vogels en de eekhoorns in de tuin. Dat kostte me maar liefst 12 minuten en daarmee had ik al de eerste 500 meter te pakken ook toen ik eenmaal het hek uit was. Omdat het zo ijzig koud was door de harde wind, hobbelde ik met mijn emmertjes en bakjes door de tuin en woef vond dat helemaal leuk natuurlijk :-)

Zo kwam het dus ook dat we meteen na het hek vast konden beginnen met het loopje en weer snel terug waren! Op naar een langere loop maar weer. Nu eerst aan de slag.

klik voor groot

gegevens:

* 6 km
* -3 graden

maart 140 km – 2018 totaal 504 km

17.03.2018 – veluwe – 11 km

Vandaag is het weer weekend en willen we allerlei klussen afmaken of oppakken. Ik ga dus zelf voor het eerste rondje met woefje op stap maar wil niet al te lang weg. Ik hobbel rustig door het bos aan de overkant maar omdat dat wel erg kort is, kies ik uiteindelijk toch voor het zand aan de andere kant van de weg. S. ziet dat gebeuren en denkt dat ik veel langer weg zal zijn. Hij is bezig met het monteren van een kierstandhouder terwijl ik weg ben. Eitje toch? Gaatje boren, schroefje erin en klaar. Ik ben ondertussen lekker buiten met woefje. Taken goed verdeeld vanmorgen……

klik voor groot

Als ik een stukje door het Willemsbos heb gelopen, neem ik per ongeluk het verkeerde pad en kom weer op het fietspad uit. Dat is niet de bedoeling maar nu neem ik gewoon het pad rechtdoor dus haaks op het fietspad. Als ik daarna weer linksaf sla, loop ik over een heel smal heidepaadje. Best mooi en gelukkig kan woefje aan de riem achter me lopen dus dat gaat ook allemaal goed. Ik weet nu dat ik parallel aan het fietspad loop en ga straks weer links en weer links zodat ik over het fietspad weer terug naar huis zal lopen.

klik voor groot

Het is eigenlijk prachtig weer maar heel koud en er staat een harde wind. Ik geniet wel van mijn rondje en ben verrast als ik merk dat ik de laatste kilometers dus sneller lijk af te leggen. Misschien niet zozeer qua tempo maar wel gevoelsmatig in ieder geval. Ik kwam pas met 7 km op de teller hier het gebied in en nu staat de teller alweer bijna op 11 kilometer. Geen idee hoe dat werkt maar het voelt goed.

Ik ga niet meer bij de zandverstuiving kijken maar loop rechtstreeks naar huis. Daar blijkt S. niet te zijn en als ik naar de kierstandhouder kijk, zie ik een afgebroken schroef. Die is vast naar de Praxis en dat blijkt te kloppen. Ik had dus eigenlijk net ietsje langer weg moeten blijven denk ik!

Op naar de volgende ronde maar weer.

gegevens:

* 11 km
* -3 graden

maart 134 km – 2018 totaal 497 km

15.03.2018 – zandenbos – 11 km

Gisteren heb ik een fijn en snel rondje gelopen met woefje. Vandaag wil ik graag weer op pad en deze keer ga ik met de auto even op pad voor het start punt. Ik ben ontzettend sloom en ga pas laat weg. Woefje heeft al een klein lunch hapje gehad zodat ze niet met een lege maag zal lopen. Ik haal van te voren even een vers stokbrood voor vanavond en daarna parkeer ik de auto bij de parkeerplaats. Ik hoop dat alles er nog in ligt als ik terug kom straks. Ik deed dit nog niet eerder natuurlijk. S. bracht ons al tweemaal weg naar de start en dan liep ik terug naar huis. Maar heen en weer naar huis is 6 km extra en dat is voor nu een beetje veel denk ik.

Ik maak eerst even een kiekje van woefje in het bos. Daarna loop ik via de vennetjes van het Ronde Huis naar de Waskolk en zal daarna weer terug lopen. Dit is de eerste keer dat ik de vennetjes zonder ijslaagje zie. Ziet er goed uit en ik ben heel benieuwd naar de Rododendrons later dit jaar.

klik voor groot


De route vanaf de parkeerplaats naar de Waskolk ken ik nu wel en dat loopt dus lekker door. Ik pak weliswaar een nieuw pad maar ik weet welke richting ik op moet dus ik hoef niet meer op de kaart te kijken. Het is zo prettig dat woefje hier lekker los kan lopen! Ze geniet dan ook met volle teugen en loopt lekker voor me uit of komt keihard achter me aan rennen.

Na het bos loop ik even over een pad langs een open stukje en daarna sta ik al voor de Waskolk. Woefje gaat even het water in. Altijd leuk. De eendjes zwemmen rustig door in het water.

klik voor groot

Bij de Waskolk kijk ik even op de kaart of er een andere route is dan de route van de vorige keer die nogal over kleine paadjes liep. Ik pak een pad en loop de andere richting op. Is ook beter besef ik ineens omdat ik nu niet naar het pad langs het hek moet maar verder zuidelijker waar de auto staat. Ik volg aanvankelijk een heel stuk de blauwe bordjes en een bordje met een groen driehoekje. Prima brede route en goed beloopbaar.

klik voor groot

Als de route ineens richting de snelweg loopt, keer ik om. Daar heb ik geen zin in. Even geen verkeerslawaai voor mij! Terug dus en ik neem een ander pad. Dat zal me straks weer bij het grote vennetje brengen waar ik ook startte en dat is prima.

klik voor groot

Daarna probeer ik een nieuw pad zodat ik niet dezelfde route terug hoef te lopen en na 11 km staan we weer bij de auto. Het tweede deel ging dus aanzienlijk trager omdat ik vaak op de kaart heb gekeken maar ik herken de volgende keer de routes beter denk ik en ik heb nu ook weer een nieuw deel van het bos gezien. Prima rondje. Op naar de volgende maar weer.

gegevens:

* 11 km
* 7 graden

maart 123 km – 2018 totaal 486 km

14.03.2018 – veluwe – 15 km

Gisteren heb ik niet gelopen omdat ik eerst naar Haarlem was voor rug en heup en daarna 3 transporteurs kon ontvangen en dus de deur niet uit kon. Maar vandaag gaan we meteen op pad. Ik ben om 7 uur op, doe wat dingen op de computer en vertrek daarna meteen. Het is mistig en koud als ik vertrek maar achter de mist lijkt een zonnetje te zitten. Aan de overkant in het bos raak ik even aan de praat met iemand anders die een hond en een kindje bij zich heeft. Ik ga gauw verder want ik wil vandaag echt even opschieten met mijn run.

klik voor groot

Ik heb wel zin om een flink stuk te lopen dus ik ga even door het bos richting de kwekerij en loop daarna een stuk over de weg. Woefje moet daarbij een klein deel aan de riem maar dat lijkt ze niet erg te vinden. Ik doe dat alleen omdat ze me niet hoort en ik haar dus niet meer kan corrigeren met geluiden. Lastig maar dan maar zo aan de riem. Om het voor haar ook leuk te maken, sla ik weer rechtsaf naar het Veluwemeer. Dat blijft een prachtig plekje en woef kan daar even drinken. De vorige keer had ze na haar badderpartij ijspegeltjes aan haar buik. Nu is het gelukkig een stuk warmer.

klik voor groot

Na het badderen kies ik voor de langere route en sla rechtsaf. Rechts van me zitten normaal ganzen maar vandaag hoor ik ze wel maar zie ze niet vanwege de mist. Het ziet er allemaal heel anders uit vandaag. Echt een klein wereldje. Ook het geluid is anders vandaag. Alles lijkt gedempt door de mist en wind is er ook al nauwelijks.

Het is heel apart zo over de velden. Toch weet ik zeker dat de zon ergens schijnt want af en toe piept er inmiddels een zonnestraaltje door de mist heen. De zon doet dus haar best om de mist weg te branden en dat gaat vast lukken. Ik wil vanmiddag wat in de tuin doen dus dat komt goed uit.

Ik hobbel rustig verder, loop langs het kleine tuincentrum en steek de weg over. Daar kijk ik weer even hoe ver ze zijn met de bouw van een huis en ik weet nog steeds zeker dat we echt niks gemist hebben aan die kavel. Er is niets aan. Huis staat totaal verkeerd op het grond stuk maar ik ben benieuwd hoe het er straks uitziet. De kelder is klaar.

Ik loop verder en daar mag woefje ook weer lekker los. Zo is dit rondje zowel voor mij als voor haar leuk omdat ze het grootste deel los kan lopen en ik een beetje lekker door kan lopen. Als we door het weiland lopen, is de zon inmiddels helemaal doorgebroken. Het is gewoon warm nu.

klik voor groot

Als we weer bij het bos aan de overkant komen, besluit ik het rondje over het landgoed nog even eraan vast te knopen vanwege het mooie weer. Gek genoeg loopt dat tegen de klok in dus absoluut rottig. Geen idee hoe dat komt maar ik zwik aan alle kanten over het smalle paadje en dat gebeurt niet als ik de andere richting op loop. Voortaan dus maar de andere kant op dan.

Na ruim 15 km staan we weer voor de deur. Ondanks het korte kletspraatje aan het begin van de run heb ik het snel gedaan vandaag. Lekker vroeg terug dus nog een volle dag om klussen te doen!

gegevens:

* 15 km
* 3 graden

maart 112 km – 2018 totaal 475 km

12.03.2018 – veluwe – 10,5 km

Vandaag ga ik weer met woefje op pad. Ik wil niet heel erg ver lopen en kies voor het bos aan de overkant. Na de warming up kom ik al meteen weer iemand tegen met wie ik sta te kletsen. Na ruim een half uur zit er dus pas 2 km op de teller. Op zich leuk maar ook weer niet eigenlijk. Ik hobbel over het pad met de Rodondendrons links en rechts. Die zijn aangelegd door Marcel van Dam weet ik inmiddels en ik loop dus over de Steigerberg. Ik las ook het boek over alle problemen die hij heeft gehad hier met de aanleg van de tuin en het onderhoud. Verhelderend en leerzaam.

klik voor groot

Ik ga maar gauw verder met woefje na het kletsen en hobbel wat door het bosje. Daarna steek ik het spoor over en loop via het stukje tussen spoorlijn en snelweg naar de andere kant. Daar loop ik nog even langs de zandverstuiving. Ik ga natuurlijk even kijken daar. Bij de Klarenweg ga ik niet via de weg maar ik neem het pad langs de spoorlijn terug. Kan ik meteen zien of ik baat heb van de hedera schermen (nee).

klik voor groot

Met ruim 10 km op de teller staan we weer voor de deur. Ik liep vandaag voor het eerst in eeuwen weer op de MT10 minimalistische schoenen. Heerlijk zo licht. In 2016 liep ik daar voor het laatst op in Seahouses (nieuw paar, nu op de oude). Het blijven fijne schoenen en zeker geschikt voor het bos hier zonder on road stukken.

gegevens:

* 10,5 km
* 12 graden

maart 97 km – 2018 totaal 460 km

10.03.2018 – veluwe – 11 km

Gisteren heb ik met woefje gelopen en vandaag ga ik even alleen op pad. Ik wil eigenlijk gewoon even onroad lopen en niet op woef letten. Op die manier kan ik eindelijk weer eens een MAF test lopen want dat is echt eeuwen geleden. Ik kies voor een MAF test op maximaal 138 en dan maar eens kijken hoe dat loopt vandaag. Ik loop over het fietspad eerst naar de andere kant en loop via de kwekerij dan naar de weg. Dit liep ik ook al enkele keren met woefje maar dan moet ik echt opletten en haar soms even aan de riem doen. Ik loop eerst 2 km RWR als warming up en daarna zet ik de Garmin op een autolap van 1 mile.

De resultate zijn vandaag als volgt waarbij ik wel de kanttekening plaats dat op een heel groot stuk de pace wisselde tussen goed heel traag wat natuurlijk helemaal niet kan. Mijn cadans was namelijk helemaal vlak en constant (en hoog) dus die wisselingen zijn echt storingen in ontvangst. Maar als ik nu de volgende MAF test ook op dit gebied doe, is het wel vergelijkbaar tenminste (voor zover dat kan natuurlijk). Ik heb gekozen voor de gewone tijd, niet voor ‘tijd bewogen’ die korter is ook al snap ik dus niet waarom daar verschil tussen zou zitten als je niet stopt.

Toch ben ik niet ontevreden want dit is een jaar geleden en ik ben nog steeds heel moe en voel en ongetraind. Op naar de volgende MAF test en training. Natuurlijk moet je dit ook weer oefenen!

Na de 3 mile MAF test loop ik rustig RWR verder en kijk om me heen. Ik loop nu via de Varelseweg naar huis en dat is nieuw voor me. Ik loop langs het dierenpension en langs een boerderij met net gedekt riet erop. Daarna raak ik een half uur aan de praat met iemand over de omgeving, de drukkere weg daar, en vooral over natuur en tuinen. Ik regel meteen dat ik wilde Narcissen en sneeuwklokjes kan komen uitgraven om in onze tuin te poten. Dat is nog eens leuk.

Jammer genoeg duurde mijn run daardoor toch weer langer dan nodig en zeker omdat ik lekker doorgelopen heb deze keer. Maar ik heb wel bloemetjes geregeld!

gegevens:

* 11 km
* 10 graden

maart 87 km – 2018 totaal 450 km

09.03.2018 – zandenbos – 13 km

Gisteren heb ik niet meer gelopen maar vandaag ga ik op pad voor een rondje met woef. S. is thuis en hij brengt ons weer naar de start vlakbij het Zandenbos. Vorig weekend hebben we dat ook zo gedaan omdat het toen een beetje koud was om met de auto terug te rijden. Ik verkende toen het gebied daar en stuitte op het Mosterdveen. Mooie route maar vandaag ga ik veel korter lopen. Ik ga nu de route lopen die ik eigenlijk voor die dag had getekend.

Eerst dus langs camping de Tol en vanaf daar even langs beide vennetjes van het Ronde Huis. Dat blijft een mooi plekje. Het ijs is nog niet helemaal weg zo te zien.

klik voor groot


Daarna lopen we door het bos rechtstreeks naar de Waskolk. Het weer is eigenlijk prima en warmer dan gedacht. En het andere probleem is het feit dat iuk gigantisch nodig naar het toilet zou moeten. Niet voor een plasje alleen want daar draai ik mijn hand niet meer voor om onderweg. Maar ook voor een grote boodschap. Daar heb ik geen zin in en ik probeer door te lopen. Sneller dan ik denk, loop ik al het mooie open stukje op richting de Waskolk. Inmiddels schijnt de zon volop.

klik voor groot

Maar dan moet ik toch echt even van het pad af. Ik zoek naar een plekje uit het zicht en probeer een plas te doen. Maar helaas…. daar zit ik dan ongelukkig te zijn in de bosjes. Ik heb gelukkig wel een zakje zakdoekjes meegenomen maar die zit achterin de rugzak. Op mijn hurken wurm ik dus de rugzak van mijn rug zonder iets in mijn eigen poep te laten vallen. Wat een gedoe. Uiteindelijk lukt het natuurlijk allemaal en sta ik weer netjes aangekleed op het pad. Mijn papiertjes netjes in een poepzakje van woef. Ik maak mijn handen schoon met water uit de rugzak en een desinfectie doekje uit de achterzak. Opgelucht gaan we weer verder.

In no time sta ik bij de Waskolk nu. Ik kan hier nu beter van genieten en blijf even kijken.

klik voor groot

Daarna neem ik een breed pad en ga proberen om over een nieuw pad terug naar de Elspeterweg te komen. Ik wil namelijk niet over de weg lopen waar ook af en toe een auto kan rijden. Het is mooi maar ik moet wel af en toe op de kaart kijken en het loopt ook niet overal even makkelijk. Verderop komen we ineens bij een informatie bord van het Ronde Huis. Bijzonder toch dat in Nederland nooit een ruine wordt onderhouden van zoiets maar alles gewoon wordt gesloopt. Heel jammer want er is niets meer van over (behalve de rododrendons en de vennetjes). De bomen rond het oude Ronde Huis zijn gigantisch groot. Eindelijk een echt stuk bos. Hoop dat ze dit niet ineens ook gaan kappen.

klik voor grootDaarna moet ik met behulp van de kaart weer even mijn weg vinden richting de weg en daarna lopen we al snel weer over het bekende stuk terug naar huis. Dat is erg mooi met een stukje zacht zand eerst en daarna heide en bos. Gek genoeg maar ik geen enkele foto meer. Misschien omdat ik moe ben en het heel zwaar vind vandaag. Ik moet echt een keertje even zonder woef gewoon over de weg lopen want de belasting op deze manier is onevenredig zwaar en zeker voor de afstand die ik loop. Ik doe er heel erg lang over.

Overigens lees ik dat we vorig jaar nogal problemen hadden met een pootje van woef. Ik startte toen ook PEA tegen eventuele pijnklachten en gaf woef behoorlijk lang rust. Ik liep toen zelfs met de doggyride aan de duwstang en verwachtte dat woef wel geduwd zou moeten gaan worden. Niets van dat alles want ze loopt gewoon dagen achter elkaar met me mee zonder enig teken van ongemak, pijn of stijfheid. Dat is dus nogal andere koek dan vorig jaar. Ben ik ook heel erg blij mee.

Na 13 km staan we weer voor de deur. Nu weer wat klusjes doen rond het huis.

gegevens:

* 13 km
* 5 graden

maart 76 km – 2018 totaal 439 km

07.03.2018 – veluwe – 10 km

Gisteren ging het lopen voor geen meter. In de middag ben ik nog een klein stukje gaan fietsen en dat was leuk om te doen. Ook weer veel gezien. Vandaag ga ik weer op pad voor een rondje. Ik weet nog niet precies wat ik wil gaan lopen maar eigenlijk wil ik woefje zoveel mogelijk lekker los laten lopen. Ik kies dus voor het bos aan het overkant en neem het lusje dat ik gisteren ontdekte. Ik kan daar prima lopen omdat het vlak is en er is veel te zien. Daarna loop ik langs het fietspad offroad naar de andere kant en loop weer richting het spoor om over te steken. Ik zie wilde narcissen die bijna in bloei staan en dat is leuk.

klik voor groot

Ik steek het spoor over en loop weer de andere kant op. Het is maar warm vandaag en ik had wel een ander shirtje aan kunnen trekken. De zon schijnt zelfs terwijl het vanmorgen regende. Ik heb mijn petje voor de zekerheid ook gewoon aan de flipbelt gehangen.

Aan het einde van het pad steek ik de snelweg over en loop naar de zandverstuiving. Woefje is hier weer netjes even aan de riem. Ik maak een kiekje en loop daarna langs het hek weer naar de Klarenweg. Helemaal aan het einde kom ik een dappere dame op en mountainbike tegen. Ik ga door de hekken, steek snelweg en spoor over en hobbel verder. Even over het stukje ‘eigen weg’ van iemand en daarna tussen de weilanden door. Er staan volop sneeuwklokjes.

klik voor groot

Aan het einde van het pad praat ik even met een man van de woning die ik zo mooi vindt. Hij heeft een klein hondje bij zich die mijn woefje leuk vindt. Na mijn kletspraatje loop ik weer verder. We zijn nu bijna thuis en gelukkig ging het lopen vandaag een stuk beter dan gisteren. Op naar de volgende run dan maar weer.

gegevens:

* 10 km
* 10 graden

maart 63 km – 2018 totaal 426 km