Dagelijks archief: augustus 24, 2017

24.08.2017 – hitland – 10,5 km

Vandaag is de schilder natuurlijk weer uren te laat. Echt uren. Hij zou om 6.30 komen maar kwam om 13 uur en vertrok vervolgens om 18.30. het allerlaatste dat moest gebeuren was het aantippen van twee gerepareerde stukjes op de hoge muur in de werkkamer. Maar omdat het ineens helemaal opnieuw gedaan war met rollen van benden tot boven ging dat helemaal mis. Van de 2 gerepareerde blaren zitten er nu ineens meer dan 10 enorme blaren hoog op de muur. Van de regen in de drup dus. Alles ziet er nog erger uit dan toen we begonnen aan die muur. Ik zeg dat hij nu moet stoppen en alles eerst moet laten drogen nu. En vooral dat hij moet gaan opruimen. Ik ben zooooooooooooooooo blij als hij vertrekt! Hij beweert dat hij nog gaat langskomen vanavond om de steiger op te halen maar ik krijg geen tijd niks. Alsof ik ga wachten. Dat doe ik dus niet en ik vertrek eindelijk voor mijn rondje met woefje die ook de hele dag is verwaarloosd.

Ik loop heerlijk. De temperatuur is goed en ik ben blij dat ik buiten ben. Even niks. De bijkeuken is leeg en kan ik verder gaan schoonmaken. Dat is dus goed nieuws. Die is overigens wel mooi geworden en ook de voordeur en de buiten kozijnen zijn prima. Het is alleen die verdomde muur die mis gaat.

Al snel denk ik er maar niet meer aan. Ik hobbel naar de koetjes en hoor van iemand dat het weer 2 stiertjes zijn en dat er geen 3e meer op komst is. Jammer! Ik loop verder richting de dijk via een andere route dan normaal. Ik zou wel uren kunnen en willen lopen nu!

Uiteindelijk krijg ik een belletje van S. dat die kerel inderdaad voor de deur staat bij mij. Wat goed dat S. er is want anders had hij mooi voor een dichte deur gestaan. Niet dat me dat een bal kan schelen overigens. Hij wil eigenlijk ook afrekenen maar dat dacht ik toch niet nee.

Ik hobbel weer door maar na mijn aanvankelijke snelle begin is het tempo er nu wel uit met dat bellen onderweg. Ik besluit heel rustig een lekker stuk door te lopen en loop vanaf de dijk weer terug naar het natuurgebied. Daar slingeren we nog wat en daarna gaan we terug naar de dijk. Daar wil ik even over Zandrak lopen en dan buitenom via de dijk naar huis. Helaas kom ik een buurman tegen die me zijn ladder had willen uitlenen voor die schilder dus kan ik niet anders dan even praten met die man. Dat praten duurt 50 minuten en daarna ben ik te koud om door te lopen en samen wandelen we uiteindelijk maar naar huis met de honden.

Toch lekker buiten geweest en ruim 10 km op de teller. Morgen fietsen in mijn nieuwe woonplaats. Ik denk dat ik het lopen dan een dagje over zal slaan.

gegevens:

* 10,5 km
* 15 graden

augustus 174 km – 2017 totaal 1.977 km