Dagelijks archief: augustus 13, 2017

13.08.2017 – hitland – 14,5 km

Gisteren kwam ik beneden en had woefje haar bakje niet leeg gegeten. Ik was dus weliswaar klaar om op pad te gaan maar woef kan niet mee met volle maag. Ik ben dus eerst in de stromende regen met haar gaan wandelen. Daarna heb ik allerlei andere dingen gedaan en kwam het er niet meer van om te gaan lopen. Maar vandaag ben ik vroeg wakker en ga ik eerst om 6.20 kijken of het bakje leeg is en dat is zo. Daarna ga ik eerst wat oefeningen doen en daarna gaan we op pad voor ons rondje. Het is heerlijk rustig en prima qua temperatuur maar het wordt vast snel warmer vandaag! Ik loop via de dijk terug naar de laatste afslag en daar gaat woefje even badderen. Ik heb dan een 3.0000 meter lapje gedaan op redelijk goed tempo. Daarna loop ik een stukje rustiger offroad via de ooievaars en daarna gaat wafje weer even wadderen. Via de kalfjes loop ik nog een 3.000 mtr rondje op tempo (gelukkig precies gelijk aan het eerste rondje) en tot slot nog een 1.500 mtr rondje weer rustiger.

Als ik aan het uitlopen ben komt een groepje lopers me achterop. Zon groepje zonder enig talent’maar vol goede zin. Ik kijk en luister wat ze aan het doen zijn. Iemand moppert op het modderige stuk waar de houtsnippers zijn weggereden door de vrachtwagens die bomen gerooid hebben. Ze blijken een testrondje te doen voor de Schollebos loop die kennelijk binnenkort gehouden wordt. Ik vraag aan de begeleider van het groepje of hij iets tegen modder heeft (voor de grap) en hij heeft een heel verhaal over de ‘recreanten die daar moeite mee hebben’. Als ik zo eens naar de goede man kijk denk ik dat hij de enige is die er moeite mee had eigenlijk. Meteen is de man het haantje van het groepje. Gek dat als iemand ‘beter’ is dan de rest meteen het gedrag anders wordt. Ik denk dat dit groepje veel baat zou hebben bij een andere manier van lopen als ik zo eens kijk wat ze uitspoken. Het gaat zo langzaam dat ze nauwelijks sneller zijn dan mijn wandeltempo op het laatste stukje richting de auto met wafje. Altijd weer interessant om te zien.

Na ruim 14 kilometer staan woef en ik weer bij de auto. Prima rondje, mooie tempo’s en nog gemakkelijk ook. Wafje deed het gelukkig ook prima. Nu weer gauw opruimen voor de schilders die morgen komen. Ik hoop dat de wereld er weer anders uit zal zien volgend weekend! Huis klaar, duidelijkheid over het nieuwe huis en makelaar gekozen voor de verkoop. Nog even afwachten dus.

gegevens:

* 14,5 km
* 20 graden

augustus 102 km – 2017 totaal 1.905 km