Maandelijks archief: augustus 2017

11.08.2017 – hitland – 9 km

Vandaag is S. jarig maar omdat hij in de ochtend moet werken, ga ik na de verjaardagszoen een rondje lopen met woefje. Ze is vrolijk en fit en wil duidelijk wel mee op een rondje. Door het gedoe rond het huis zit mijn hoofd helemaal vol met dingen en ik wil ook een paar dingen eigenlijk even afhandelen zoals het bellen van de vorige eigenaar van de woning. Zoiets geeft dus een soort gevoel van ‘haast’ merk ik. Ik start vol goede moed en zin toch het rondje en word eerst aan de praat gehouden door iemand met een hond. Net als ik wil gaan beginnen met de run, kom ik iemand tegen die een gladhaar Vizsla heeft. Uitgerekend vandaag besluit woefje eens uitgebreid te gaan spelen met dat reutje en samen rennen ze door het gras en cirkelen ze om ons heen. Na ruim een kwartier spelen zijn ze moe. En ik moet nog beginnen met mijn rondje. Zucht. Dan misschien maar geen rondje meer lopen met haar? Ik loop de dijk op en kijk wel hoe ze het doet. Het is gelukkig nog niet warm ook al lijkt het een mooie dag te worden. Op de dijk gaat het prima en ik sla de eerste afslag zelfs over en neem de tweede. Aan het einde van de weg laat ik woefje even in het watertje afkoelen en dobberen en daarna lopen we weer terug. Grappig genoeg loopt ze nog steeds lekker voor me uit en is blijkbaar totaal niet meer moe. Na 9 km staan we weer bij de auto. Dat lijkt me ruim voldoende voor vandaag.

gegevens:

* 9 km
* 18 graden

augustus 88 km – 2017 totaal 1.891 km

10.08.2017 – hitland – 13 km

Gisteren heb ik niet meer gelopen omdat in de ochtend weer een makelaar kwam en we in de middag een andere afspraak hadden. Maar vandaag ga ik lekker voor het eerste rondje met woef op stap. Het is prima weer en volgens mij heeft ze er wel zin in. Ik heb voor het eerst sinds eeuwen weer een hartslag meter mee en ik ga proberen op lage HF te lopen. Dat lukt aardig en ik doe vandaag 500-tjes omdat ik niet al te moe wil worden met alles wat nog gedaan moet worden. Ik loop weer over de dijk en loop een extra lusje naar de koetjes om te kijken of het derde kalfje er al is. Helaas niet en ik kan nog steeds niet zien of de andere nu stiertjes zijn of niet.

Woef is enorm fit en vrolijk en loopt zelfs voor me uit en kijkt af en toe om waar ik ben. Omdat het zo goed gaat, loop ik een 13 km rondje met haar en dan is het ook welletjes voor mij. Vandaag komen er weer makelaars voor de woningen en ik wil ook nog wat studeren vandaag. Ik hoop dat het gaat lukken. Op naar de volgende run.

gegevens:

* 13 km
* 18 graden

augustus 79 km – 2017 totaal 1.882 km

08.08.2017 – hulshorst – 9 km

Gisteren heb ik een verkenningsrondje naar de vogelkijkhut gemaakt en vandaag ga ik weer op pad voor een verkenningsrondje maar dan een stukje verderop. Ik start vanaf het Apollo hotel waar ik gisteren met S. heb geslapen. We maakten gisteren een ballonvlucht over het gebied hier en dat was natuurlijk gaaf! Het was ook een prachtige dag. Vandaag wordt het huis bouwkundig gekeurd en ook getaxeerd voor de bank. S. is al naar kantoor en ik ga straks alle afspraken afhandelen. Genoeg te doen dus maar ik kan nog net in de ochtend even op pad voor een rondje met woef (hoop ik). Ik sla linksaf op de Harderwijkerweg en neem de eerste weg weer rechtsaf. Dat is een doodlopende weg met zand en grind en daar rijdt dus niemand.

klik voor groot


Al snel lopen we langs een paar eenzame huizen en links ligt landgoed Essenburgh. Daar kan je ook heen maar daar moet woef aan de riem. Ik loop dus rechtdoor en loop richting Bloemkampen, een bos dat in het voorjaar bijzondere bloemen schijnt te herbergen. Al snel kom ik bij een open stukje waar ik niet op mag maar waar wel roofvogels cirkelen. Mooi! Ik moet even linksaf over een bruggetje en loop dan langs een beekje. Tot mijn grote vreugde zie ik ineens een ijsvogeltje vliegen. Die heb ik dus alvast gesignaleerd in dit gebied!

klik voor groot

Bloemkampen is maar klein en al snel ben ik weer op het fietspad waar ik gisteren ook een stukje overheen liep maar dan de andere kant op. Ik loop nu oostwaarts richting een vakantiepark aan het Veluwemeer. Het is een prachtig fietspad en ik verheug me er al op dat ik hier kan fietsen! Tot mijn verrassing kom ik Marianne weer tegen met haar hond die ik gisteren (veel later op de dag) ook ben tegen gekomen en waar ik mee gepraat heb. Ik loop nu door en ga straks bij het vakantiepark de weg op weer terug richting het hotel. Ik ben benieuwd of ik het een beetje ga redden qua tijd.

klik voor groot

De weg is tamelijk rustig en zeker als ik op een gegeven moment weer rechtsaf sla. Daar rijdt nu geen kip en woef loopt lekker los naast me. Ik kan aan het einde van deze weg rechtdoor om zo off road weer terug te komen op het onverharde grindpad maar ik kies vanwege de tijd toch voor de weg omdat ik nu inmiddels wel moet opschieten

klik voor groot

Het laatste stukje gaat wat vlotter omdat ik nu weet waar ik heen moet en geen andere weg meer kan kiezen. Ik geef woef wel wat water want het wordt toch steeds warmer en dat water gaat ook schoon op. Aan het einde van de weg loop ik nog langs een klein tuincentrum met veel planten. Dat heb ik ook maar vast gevonden! Na ruim 9 km sta ik weer bij het hotel. Nu gauw klaarmaken voor de afspraken. Over een half uurtje moet ik weer helemaal klaar zijn en bij het huis staan.

klik voor groot

gegevens:

* 9 km
* 18 graden

augustus 66 km – 2017 totaal 1.869 km

07.08.2017 – hierden – 6,5 km

Vandaag heb ik eerst een taxateur over de vloer die daarna allerlei dingen van me wil ontvangen. Dat ga ik dus eerst opzoeken, scannen en mailen. De hele ochtend is dus alweer voorbij voordat ik erg in heb. Ik ben zo moe dat ik helemaal geen puf meer heb om richting Hulshorst te rijden en ga in de tuin zitten. Maar dat bevalt me ook niet en daarom besluit ik alsnog maar te vertrekken en me zelfs om te kleden voor een rondje. Lopend gaat alles immers sneller dan wandelend en ik wil eigenlijk kijken of ik de vogelkijkhut kan vinden in de buurt daar. Zo vertrek ik dus alsnog redelijk laat en parkeer in het gras bij de doodlopende weg waar we vorige week hebben staan kijken met de auto. Ik kom meteen iemand tegen die ook met de hond aan het hardlopen is en we raken aan de praat. Ik vraag waar zij loopt, of de honden los mogen lopen en waar ze kunnen zwemmen. Het is vandaag ook ineens weer erg warm dus wafje wil straks vast even afkoelen zeker na de warme autorit.

Na ons praatje gaan we eindelijk op weg. Ik heb niet zoveel tijd omdat ik met S. heb afgesproken maar even naar de vogelhut en een kort rondje moet nog wel lukken denk ik. Ik ga dus maar op pad. Het is meteen al mooi. Wat een raar idee dat ik – als het goed is – hier straks ook gewoon loop als ‘eigen gebied’. Ik vind het leuk dat er niet alleen bos en heide is maar ook weiland met water en beekjes. Vorige keer liep ik meer door het bos en over het stuifzand.

klik voor groot


Na 1.500 meter ben ik al bij de vogelkijkhut. Ik heb even gemist waar ik nu dichter langs het Veluwemeer kan lopen blijkbaar maar gelukkig loopt hier de Hierdense Beek met water voor woef. Ik vind het een beetje hoog voor haar om erin en vooral eruit te klauteren maar woef kijkt niet op of om en stort zich het hellinkje af het water in. Ziezo lijkt ze te denken. Ik lig. Ik laat haar maar even drinken en afkoelen en kijk waar ze eruit kan. Maar omdat ze hier niet bekend is, denkt ze dat ik vertrek en ze hijst zichzelf weer uit de beek. Nou ja, gelukt!

klik voor groot


Daarna lopen we nog een stukje verder maar hoewel het pad op de kaart wel verder loopt, stuiten we op een hek en keren we dus maar weer om. Ze gaat nu weer de beek in als we erlangs lopen maar aan de andere kant en dat is net iets makkelijker gelukkig. Madam is weer lekker afgekoeld gelukkig. We slaan linksaf bij de vogelkijkhut en lopen richting het fietspad waar we weer rechtsaf slaan. Ik kijk geregeld even op de kaart zodat ik weet waar ik ben en waar ik eventueel een volgende keer nog heen kan gaan. Voor het gemak en omwille van de tijd neem ik het fietspad en de rustige weg terug naar de auto. Dat loopt verder ook prima en al snel zie ik de auto alweer staan. S. is inmiddels bijna bij de ijssalon (die in mei 2017 geopend werd en het ijs van de ijssalon uit Garderen aanbiedt!) dus maak ik haast met mijn extra verkenningslusje. Ik geef woefje wat eten en rijd daarna naar de ijssalon.

Vanavond gaan we een ballonvaart maken!

gegevens:

* 6,5 km
* 23 graden

augustus 57 km – 2017 totaal 1.860 km

06.08.2017 – hitland – 9 km

Vandaag heb ik weer een heleboel te doen maar ik ga wel even op pad met woefje. Niet te lang want morgen en overmorgen ga ik ook al met haar lopen en dat zouden dan 4 dagen achtereen worden. Even kort en snel vandaag dan maar! Ik kies voor snellere 500-tjes en dat loopt prima vandaag. Mijn cadans is alleen nog niet om over naar huis te schrijven maar dat komt wel weer. Morgen richting Hulshorst voor verkenning, een ballonvaart en taxatie van het nieuwe huis! Nu gauw verder met opruimen, schoonmaken en de laatste schilderklusjes.

gegevens:

* 9 km
* 17 graden

augustus 51 km – 2017 totaal 1.854 km

05.08.2017 – hitland – 11 km

Gisteren heb ik niet meer gelopen maar wel een stukje gefietst met S. op de nieuwe Santos. Ik had geschilderd en ik had enorm last van mijn neus en luchtwegen. Even naar buiten dus maar en aan het einde van de dag reden we nog een kort rondje. Vandaag ga ik wel weer op pad en mag woefje ook weer lekker mee. Ik ga dus meteen voor het eerste rondje weg zodat ik daarna weer verder kan met schilderen en opruimen. De laatste dingetjes voordat makelaars en taxateurs komen! Ik doe een lange warming up en daarna loop ik tweemaal een 3000 meter rondje. Na 11 km staan we weer bij de auto. Lekker rondje en nu weer gauw aan de slag.

gegevens:

* 11 km
* 16 graden

augustus 42 km – 2017 totaal 1.845 km

03.08.2017 – hitland – 11 km

Vandaag een rondje zonder woefje. Teveel achter elkaar is niet goed dus ik laat haar uit en ga dan zelf even op pad. Het is net na 8 uur en nog heerlijk rustig gelukkig. Ik weet nog niet goed wat ik ga lopen maar uiteindelijk kies ik voor kilometers met tweemaal een 2.500 mtr tussenstuk. Dat gaat prima maar ik moet toch weer eens een metronoom meenemen om mijn cadans wat op te krikken want ik merk dat dit achteruit gaat doordat ik ook minder snelheidswerk doe momenteel. Aandachtspuntje voor volgende keer.

gegevens:

* 11 km
* 19 graden

augustus 31 km – 2017 totaal 1.834 km

02.08.2017 – hitland – 10 km

Het wordt een beetje saai maar vandaag weer een rondje met woefje. Het is niet te zonnig dus dat kan wel vandaag. Mijn warming up is een stuk langer dan gisteren omdat ik me lekker loom voel en gewoon even om me heen aan het kijken ben. Daarna starten we serieus op de dijk. Ik loop het lapje naar de trap waar we het natuurgebied weer in gaan en daar kan woefje dan weer los en even snuffelen terwijl ik over het natte gras wandel. Daar kom ik de loper tegen die me een tijdje geleden inhaalde met zijn Ridgeback. Het viel me toen op hoe mooi en snel de man liep en hoe hard de hond mee moest rennen. Ik gokte toen al dat hij rond de 15 km/uur zou moeten lopen als de hond moest galopperen en dat bleek dus te kloppen want we hebben lang staan praten vandaag. Over lopen, over huizen en over werk. Dat was dus een leuk intermezzo en beide honden lagen lekker in het gras te dommelen terwijl wij aan het praten waren. Maar wat een tempo! Rustig lopen was voor hem tussen de 14 en 15 kilometer per uur. Ik heb altijd al gedacht dat er groepen mensen waren. Een groep die met moeite 10 km/uur haalt na veel trainen, een groep die tussen de 10 en 15 km/uur loopt met enige talent en de groep die dus veel harder loopt en nooit op 10 km/uur zal lopen en dat ook nooit gedaan heeft. Ik vind het prachtig als ik hem zie lopen met zijn hondje. Het is net een fiets. Maar over fiets gesproken. Hij kan dus weer niet goed fietsen, vertelde hij. Hij wordt er altijd uitgefietst en wordt er ook moe van. Grappig. Ik kan weer vrij makkelijk snel fietsen en word daar dus niet moe van.

Na een uur (oeps) ga ik weer verder met woefje voor het laatste stuk vanaf de ooievaars terug naar de auto. Dat gaat prima natuurlijk want zowel woef als ik zijn weer helemaal uitgerust. Na een kleine 10 kilometer staan we weer bij de auto.

gegevens:

* 10 km
* 18 graden

augustus 20 km – 2017 totaal 1.823 km

01.08.2017 – hitland – 10 km

Vandaag heeft woefje haar bakje niet leeg als ik beneden kom. Dat is vreemd maar als ik het nog een keer aanbied, wil ze het nog steeds niet. Ik vervang de brokjes (zonder graan) die ze sinds kort krijgt voor vlees dat ik toevallig ook al ontdooid had vannacht en dat eet ze snel op. Niks aan de hand blijkbaar. Ik ga haar eerst uitlaten omdat we nu niet samen kunnen hardlopen zo snel na het eten maar tijdens het wandelen zie ik al dat ze prima in orde is. Inmiddels is er ook al wat tijd verstreken dus besluit ik alsnog met haar op pad te gaan voor de hardloop ronde. Het is niet warm dus dat moet goed komen. Niet veel later starten we in het natuurgebied. Ik loop weer naar de dijk en hobbel samen met wafje over de dijk. Ik loop weer tot de ooievaars en neem daar de trap naar beneden. Madam vindt dat gras daar wel leuk om overheen te hobbelen en ik vind het ook best. Daarna gaan we alweer terug. Bij het zwemplasje hoeft ze blijkbaar niet te zwemmen of af te koelen. Ik houd even in maar ze hoeft niet. Als het heel warm is, gaat ze er vanzelf heen. Van mij hoeft het al helemaal niet want van dat (koude) water kan ze ook weer stijf worden dus liever niet als het niet hoeft. We lopen dus weer lekker samen door. Ik maak nog een kort lusje en loop daarna terug naar de auto. Na precies 10 km staan we weer bij de start. Valt niet eens tegen want ik was niet van plan om per se 10 te lopen eigenlijk. Korter was ook prima geweest en dit is ook prima. Op naar de volgende run maar weer.

gegevens:

* 10 km
* 18 graden

augustus 10 km – 2017 totaal 1.813 km