Dagelijks archief: maart 29, 2017

29.03.2017 – hitland – 10 km

Gisteren heb ik in de ochtend 16 km gelopen zonder wafje en in de middag ben ik met een huur kajak op pad geweest (6 km) en fietste daarheen en weer terug (21 km). Dat was echt leuk want het was prachtig weer. Ik ben blij dat ik het toch ben gaan doen want vandaag is het winderig, grijs en somber hoewel de temperatuur met 11 a 12 graden vrij hoog is voor de tijd van het jaar. Mijn arme woef was dus gisteren veel alleen maar heeft dus wel een mooie rustdag gehad. Ook niet slecht na het drukke weekend en de run van afgelopen maandag denk ik. Toen liepen we 10 km en dat ging daarna ook helemaal goed. Ze krijgt nu precies een week PEA en sinds vrijdag geen pijnstillers meer. Vandaag dus weer gezellig samen op stap en ze is hartstikke druk en wild als ik met mijn renkleren beneden kom. Ze wil duidelijk gewoon mee en zal zich ook niet makkelijk laten afschepen.

Ik rijd weer naar het oude deel zodat we makkelijk offroad kunnen lopen en ze is vanaf het eerste moment al heerlijk vrolijk en blij. Dat doet me dan echt goed. Ze rent, snuffelt en is ver voor me uit aan het rommelen. Niks geen zieligheid te ontdekken bij madam!

Ik loop eerst door het oude deel en daarna gaan we op pad richting de ooievaars. Ik zal voortaan maar schrijven ‘richting de Nijlganzen’ want de ooievaars staan echt ergens anders tegenwoordig.

Na het rondje bij de Nijlganzen, loop ik eerst weer even verhard verder omdat er honden aankomen. Het tweede rondje offroad doen we dan straks wel. Na ruim 5 kilometer stop ik even om wafje water te geven. Ik heb vandaag de nieuwe Salomon belt om en daarin zit een bakje en een softflask. Gretig drinkt ze het water op. Dat heeft ze dus nu inderdaad echt nodig dus voortaan gaat het water weer mee. Ze kijkt meteen weer blij en we gaan weer verder.

klik voor groot

Ik wil vandaag weer een 10 kilometer rondje doen. Dat lijkt me wel genoeg voor haar en een mooie opbouw. Ik loop dus weer terug en maak het tweede rondje offroad. Gelukkig is het nu helemaal rustig en we kunnen lekker doorlopen samen. Nog even rond de ijsbaan en daarna de cooldown door het oude deel. Na precies 10 kilometer staan we weer bij de auto. Daar hoeft woef geen water meer dus dat slokje onderweg is prima. Ik sjouw wel hoor.

Op naar de volgende ronde maar weer. Ik ben wel blij met dit weer want dan kan ik even aan de slag vandaag en word ik niet verleid om naar buiten te gaan!

gegevens:

* 10 km
* 11 graden, bewolkt en winderig

maart 311 km – 2017 totaal 892 km