Dagelijks archief: maart 27, 2017

27.03.2017 – hitland – 10 km

Afgelopen weekend hebben we de fiets reparatie cursus gehad. Dat was eigenlijk best vermoeiend en ik heb ook niet meer kunnen lopen. De dagen waren simpelweg vol! Gisteren heb ik wel een stukje gefietst van het hotel naar de boerderij waar de cursus gehouden werd en dat was leuk. Eigenlijk had ik dat zaterdag (ook) moeten doen. Toen was het schitterend weer. Gisteren helaas niet in de ochtend. Maar mooi was het wel.

Vandaag dus weer een stukje lopen en wafje gaat mee. Ze heeft het heel goed gedaan in het weekend en heeft eigenlijk nog best veel beweging gehad. Ze liep rustig rond door de werkplaats, werd overal even geaaid en ik ben diverse keren even naar buiten gegaan voor een rondje over het weiland. Zo bleef ze mooi in beweging en ze lijkt geen pijn meer te hebben want ze heeft nu ook al drie dagen geen pijnstiller meer. Vandaag mag ze dus mee voor een rustig rondje en deels onverhard. Ik start in het oude deel en doe eerst een warming up door dat gebied. Het is stil op het zingen van de vogels na. Heerlijk! Daarna lopen we twee rondjes bij de ooievaarspalen. Ze doet het prima en bij mij gaat het ook goed. Ik loop rustig en mijn hartslag blijft onder de 130.

Bij het stukje riet dat is blijven staan hoor ik niet alleen een blauwborstje maar zie er ook eentje. Irritant… Helemaal vrij hoog in het riet, mooi pronkend met zijn waaierstaart met fel oranje. Hoewel het tegen de zon in is, kan ik het vogeltje prima bekijken. Ik maak voor de lol een foto met de telefoon. Als je heel goed kijkt, zie je waar de vogel zat te baltsen, hoog in het riet. Ik hoop binnenkort met de camera terug te kunnen.

klik voor groot

Ik wandel een stukje uit over het natuurgebied en ben na ruim 10 kilometer bij de auto. Ik hoop maar dat het niet teveel was voor woef. Ik heb geen idee of het nu een soort slijtage probleem is of gewoon de restjes van de blessure. Eerst maar eens kijken hoe ze het doet na deze run.

edit: in de middag ben ik terug gegaan met woef om te kijken of de BB er nog zat. Hij is nog steeds bezig om het territorium te testen dus dat is leuk. Na anderhalf uur had ik een foto:

gegevens:

* 10 km
* 8 graden, zonnig

maart 285 km – 2017 totaal 866 km