Dagelijks archief: maart 22, 2017

22.03.2017 – hitland – 20 km

ronde 2: 14,5 km

Vandaag vertrek ik na de wandeling met woef voor een runnetje. Het is prachtig weer en de wind is duidelijk minder dan voorgaande dagen. Grappig dat het weer op woensdag mooi weer is, net zoals vorige week. Ik begin met de warming up. Doordat het vannacht helder was, is het nog best fris zo met 5 graden maar ik stap moedig door.

klik voor groot

Na de warming up start ik de training en ik loop direct de dijk op zodat ik lekker in de zon kan lopen. Het is heel stil ineens omdat de wind zo is gaan liggen. Dat is toch zo anders! Ik loop heel vredig mijn rondje en kijk om me heen naar de uitlopende bomen en de vogels. Ik ga een MAF test doen vandaag. Dat is weer een mooie oefening. Ik besluit echter niet de hartslag in beeld te houden maar te lopen zoals het goed voelt en lekker loopt en later te kijken of ik in de zone ben gebleven. Inmiddels zou ik dat precies moeten aanvoelen eigenlijk.

Het eerste rondje zit er al snel op. Ik ben niet ontevreden over de tijd. Ik wandel een stukje tussendoor en kijk naar de hooglandertjes. Die kleinste is nog zo schattig. Ik kijk alweer uit naar de nieuwe kalfjes in juli.

Na de wandelpauze start ik met de tweede MAF test. Ik ben benieuwd of ik nou een beetje goed gedoseerd heb zodat de tweede ook ongeveer even snel zal zijn zonder verval. Ik hobbel weer een stukje over de dijk. Ik heb nog steeds geen idee wat ik de eerste ronde precies heb gedaan, ik weet alleen de totale tijd die ik erover deed. Later pas kijken naar de rest. Voor mijn gevoel klopt het allemaal wel aardig en ben ik wel in de zone gebleven.

Ik loop over de dijk helemaal naar de steenovens en loop dan via het vakantiepark weer terug naar de ‘s Gravenweg. Al rekenend denk ik dat ik dan goed zal uitkomen qua afstanden. Over de ‘s Gravenweg is het met mooi weer ook erg leuk om te lopen en om rond te kijken en zeker zonder wafje. Straks zwemmen hier volop jonge eendjes! Ik kan niet wachten.

Als ik linksaf sla, loop ik even tegen de wind in. Voor zover er wind is dan, want het valt allemaal reuze mee vandaag in tegenstelling tot voorgaande dagen. Ik loop rustig door maar heb het idee dat ik nu zo aan het einde toch net buiten de zone ben gekomen. Althans zo voelt het, omdat ik mijn tempo een beetje gelijk houd met de ademhaling. Later zal ik zien dat het inderdaad klopt dat ik aan het einde net buiten de MAF zone ben gekomen. Grappig genoeg zijn de tijden voor beide 3 mile laps precies gelijk dus dat zit wel goed.

Ik doe de cool down ook over de ‘s gravenweg. Wat een mooie huizen staan hier toch tussen, zeker aan de ‘oneven’ kant met uitzicht over het natuurgebied.
Na 14,5 kilometer sta ik weer bij de auto. Lekker rondje gelopen. Vanmiddag nog een korte met woefje zodat zij een beetje in beweging blijft.

gegevens:

* 14,5 km
* 12 graden

ronde 2: 5 km

Aan het einde van de middag ga ik nog een keer op pad met woefje voor een kort rondje. Ik ga meteen even langs de dierenarts om te wegen. Er zit wel beweging in zie ik. Eerst geeft de weegschaal 23.95 aan, daarna afwisselend 24.05 en 24.10. De vorige week schommelde het rond 24.40 en 24.35. Voorlopig maar even wat minderen met de ochtend hap omdat ze toch niet meegaat in de ochtend voor een lange run!

Na het wegen lopen we nog een lusje door het natuurgebied. Helaas ook door de modder en meteen zijn mijn schoenen modderig en vies. Dat wordt dus weer uitwassen thuis! Balen voor zo’n kort rondje maar niets aan te doen. Na ruim 5 kilometer staan we weer bij de auto. Wafje vond het helemaal leuk en ik ook wel. Even beweging na het zitten op verkeerde stoelen vandaag. Totaal een kleine 20 kilometer gelopen.

gegevens:

* 5 km
* 12 graden

maart 255 km – 2017 totaal 835 km