Dagelijks archief: maart 15, 2017

15.03.2017 – hitland – 10 km

Eergisteren ben ik met woefje al op pad geweest voor een klein rondje en dat ging prima. Vandaag had ik eigenlijk het plan om naar garderen te gaan met haar om lekker onverhard te gaan lopen maar ik ben eigenlijk te moe. Bovendien is het ook lekker weer en ik ga wat vegen in de tuin en buiten studeren. Dat is ook fijn en woef ligt daarbij heerlijk in het zonnetje te slapen naast me. Tegen het einde van de middag gaan we dan alsnog op pad voor een rondje op Hitland. Ik was van plan om alleen offroad te lopen maar ik vergis me en sta al bij de golfbaan voordat ik er erg in heb. Stom zeg. Ik vertrek dus toch maar vanaf dat punt en loop naar de dijk. Daar zie ik een enorme vogel overvliegen. Echt een vliegende deur. Naderhand zoek ik op wat ik gezien zou kunnen hebben. Aan de Westkust vliegt een Zeearend en ook een Vale Gier. Maar kijkend naar het silhouet dat ik nog kan ontwarren op de foto van de telefoon en de kleuren, denk ik niet dat het de Gier is geweest. Ik zie ook de route via waarneming en denk dat de vogel hier dus al voorbij was. Maar een zeearend zou wel kunnen ook qua kleur want de kop was lichter. Hoe het ook zij. ik weet het niet maar het was leuk om naar te kijken zo hoog in de lucht.

Ik loop samen met wafje de dijk op en neem haar aan de riem. Dit loopt eigenlijk best aangenaam zo want we vangen een windje op de dijk. Het is echt warm voor de tijd van het jaar en het voelt fijn. Straks mag ze ook weer lekker los.

Na de dijk gaan we het natuurgebied weer in. Ik loop langs het riet dat links al helemaal weg is gehaald en rechts nog staat. Ik stuurde een mailtje aan de beheerder over het riet en de vogels en ik kreeg als antwoord dat niet alles wordt weggehaald. Nee dat denk ik ook niet maar ik heb dus geen informatie of ze nu echt begrijpen op welke stukken de blauwborstjes zitten (zodat ze daar het riet laten staan). Op onderstaande foto is rechts het riet te zien waar de BBtjes normaal broeden. Ik ben dus erg benieuwd wat er nu gaat gebeuren.

klik voor groot


We hobbelen lekker door en lopen nog een stukje offroad naar de ooievaars. Dit was eigenlijk het rondje dat ik een paar keer had willen doen met waf maar nu doen we het alsnog een keertje en dat vindt madam duidelijk wel leuk. Het gras is niet zo warm natuurlijk en er is van alles te ruiken voor haar. Ik vind het ook leuk want er zijn veel vogels om me heen. Het is ook heerlijk rustig en dan is het echt wel fijn om te lopen in dit gebied. Vogels, koeien, schapen en paarden. Er is van alles te zien onderweg en het verveelt eigenlijk nooit.

Na het offroad stukje is het lang genoeg. Waf doet het prima maar heeft het ook warm. Het wordt weer bijna tijd om water voor haar mee te nemen en dat zal ik de volgende keer dus doen als het weer warm(er) is. Ik besluit niet te stoppen omdat ze dan alleen maar warmer wordt en loop weer terug richting de parkeerplaats.

Na ruim 10 kilometer zijn we weer terug. Bij de auto krijgt ze lekker water en dat slobbert ze gretig op. Ze ziet er happy uit en dat doet me goed. Nu even afwachten hoe ze morgen loopt en is.

klik voor groot

gegevens:

* 10 km
* 15 graden

maart 177 km – 2017 totaal 758 km