Dagelijks archief: maart 13, 2017

13.03.2017 – hitland – totaal 20 km

ronde 1: 15 km

Gisteren hebben we fijn gelopen in de ochtend en reed S. mee met de doggyride. Voor vandaag had ik aanvankelijk het plan om met de doggyride te gaan hardlopen omdat we ook een duwstang en frontwheel hebben. De doggyride lag al helemaal klaar in de auto. Maar ik besluit toch eerst zelf op pad te gaan voor een langere run en vanmiddag even te kijken of ik nog voor een kort rondje op pad ga. Ik wil woefje eigenlijk ook even wegen bij de dierenarts dus misschien kan ik dat combineren. Ik ben al vroeg buiten en om 8.00 uur ben ik al lekker in het natuurgebied aan het lopen. Het is nog best fris zo met 5 graden maar het is onbewolkt en het belooft een hele lekkere dag te worden vandaag!

klik voor groot

Ik hobbel lekker door het gebied en aan het einde van de lus naar de dijk besluit ik de dijk op te lopen en even buitenom te gaan. Met woefje doe ik dat niet zo snel omdat ze dan aan de riem mee moet draven en dat is voor haar minder leuk. Maar nu ik alleen ben, neem ik die route maar weer eens een keer. Ik loop al snel langs het monument en aangezien ik daar net een rustpauze heb, maak ik een kiekje.

klik voor groot

Daarna gauw verder, langs de mooie steenovens bij Nieuwerkerk en via het vakantiepark weer terug. Deze keer loop k niet terug door het gebied maar loop een stukje rechtdoor om over de ‘s Gravenweg weer terug te gaan naar het gebied. Dat is weer eens iets anders en alles loopt prima vandaag. Ik kies voor een iets sneller tempo dan op een maximale hartslag van 130 en dat loopt eigenlijk net een stukje prettiger. Opvallend is natuurlijk wel dat ik nu rond mijn MAF hartslag loop maar daarbij wel ruim 30 sec/km sneller loop dan aan het begin van deze training. Twee vliegen in 1 klap dus! Prettiger lopen en sneller op gelijke hartslag. Ideaal.

Op de ‘s Gravenweg kijk ik weer om me heen naar alle huizen en wat er verder zoal te zien is en bij de Hooglanders sla ik weer linksaf en loop het natuurgebied weer in. Ik loop eigenlijk veel verder dan ik van plan was maar het gaat prima zo. Ik maak nog snel een kiekje van de Hooglanders. De kalfjes zijn inmiddels al erg groot en zijn dus nog steeds niet weg.

klik voor groot

Daarna loop ik terug naar de start en val aan het einde nog bijna over een een of ander klein hondje dat in een groep wandelaars mee blijkt te lopen. De wandelaars gaan totaal niet opzij en blijven als grote groep over het hele pad lopen. Tot overmaat van ramp komt dat kleine hondje dus ook nog ineens tevoorschijn. Normaal zeg ik nooit iets maar nu roep ik hard ‘kom op dames’ maar dat heeft geloof ik niet veel effect jammer genoeg.

Na ruim 15 kilometer sta ik weer bij de auto. De zon schijnt inmiddels volop. Heerlijke ochtend was het en fijn dat ik al redelijk vroeg op pad was. Als ik eerst woef moet doen, valt dat nog niet eens mee maar nu lukte het prima. Vanmiddag dus nog een heel kort rondje met woefje.

gegevens:

* 15 km
* 8 graden

ronde 2: 5 km

Vanmiddag ga ik weer op pad met wafje voor een kort rondje en vooral voor een weegbeurt. Volgens mij is ze te dik en dat is dus mijn schuld als dat zo is. Je ziet het niet echt maar ik weet het vrijwel zeker. Ik gebruik dit korte rondje dan meteen om te kijken hoe het nu gaat met een rondje achter elkaar na onze twee rondjes met tussenpozen van afgelopen dagen. Ik kan dit rondje heel makkelijk langer of korter maken maar ik vertrek voor een 4 kilometer rondje. Ik ben al snel bij de dierenarts en jawel: over de 24 kilo en dat betekent dus eigenlijk gewoon dat madam 5% van haar lichaamsgewicht weer kwijt moet. Die 1.400 gram lijkt weinig maar als je het zo berekent is het natuurlijk idioot gewoon. Ik weet ook wel hoe het komt en dat is dus dubbel dom. Tegenwoordig krijgt ze in de ochtend wat meer zodat ze langer vooruit kan. Maar de middag en namiddag maaltijd moet dus echt een heel stuk minder worden daardoor!

klik voor groot

Na de schok van de weegschaal (overigens niet alleen die van haar), lopen we weer terug naar Hitland. Het is prima weer en ik maak een extra lusje omdat het goed gaat met haar. Ze kijkt blij en doet blij.

klik voor groot

Ik denk dat ze vandaag 5 kilometer wel aan zal kunnen. Dat gaat natuurlijk nergens over maar 5 kilometer na een week niets is toch weer even een mooi opstapje. Wat ontzettend jammer dat ze nu niet helemaal optimaal is, want anders hadden we deze week dat Krijtlandpad mooi kunnen doen met dit fraaie weer! Echt zonde.

Het laatste stukje gebruik ik als cool down langs het watertje en ze loopt nog steeds prima en is vrolijk en blij. Ze sjouwt op een gegeven moment lekker met een grote stok en neemt die mee naar de auto. Ze is dus kennelijk niet moe geworden van dit rondje en ik zie verder ook niets aan haar looppatroon.

Morgen weer verder kijken hoe het gaat! Ik heb er inmiddels ruim 20 kilometer opzitten vandaag. Lijkt me wel weer even genoeg.

gegevens:

* 5 km
* 12 graden

maart 156 km – 2017 totaal 736 km