Dagelijks archief: maart 5, 2017

05.03.2017 – hitland – 15 km

Gisteren hebben we in de ochtend gelopen en in de middag een stukje gefietst. Dat was erg leuk. Als ik vandaag de gordijnen opentrek, zie ik dat het prachtig weer is en we gaan dus maar gauw op pad voor een rondje met woef. Voor de zekerheid nemen we de kar mee, maar dat zal uiteindelijk niet nodig zijn. We starten eerst met de warming up en lopen daarna naar de dijk en terug naar het natuurgebied. Ik begin meteen met een flink stuk continu maar helaas laat de hartslagmeter het deze keer afweten en blijft halsstarrig op 167 bpm staan terwijl dat niet zo is. Ik klik de datavelden maar weg en zie alleen de afstand en de tijd in beeld want ik erger me te pletter aan die rare waarden die niet kloppen. Zo krijg ik allerlei rare waardes in mijn software die niet zo waren tijdens de run. Grrrrr. Na de 3.000 meter wandel ik even een stukje. De wind is fors en het viel me nog niet eens mee. Ik ben wel blij dat ik een dunner shirtje aan heb getrokken maar het is lastig kleden op dit weer met de koude wind erbij!

klik voor groot


Na de rustpauze start ik weer voor de tweede 3.000 meter lap en die gaat goed. Ik heb dus geen idee wat mijn hartslag is tijdens deze run maar het voelt allemaal prima dus het zal wel goed zitten neem ik aan. Na de tweede rustpauze loop ik weer 3.000 meter continu en ook dat gaat goed ook al loop ik de helft van de run pal tegen de wind in. Ik ben op zich tevreden en woefje doet het ook prima. Aan het einde loop ik nog een extra 1000-tje richting het bruggetje en het grindpad en daarna beginnen we de cooldown. Wafje loopt inmiddels al een tijdje met een heleboel alg te zeulen en dat is een beetje vreemd gezicht.

klik voor groot

Na 15 kilometer staan we weer bij de auto. Wafje had het naar haar zin en was vrolijk en blij. Wij ook wel want het weer was verder prima en zonnig gelukkig. Misschien kunnen we vanmiddag nog wel even fietsen. Ik maak nog een foto van S. op zijn fietsje en met de doggyride en daarna rij ik ook naar huis.

update wafje heeft haar pols verstuikt ofzoiets. Ze is heel stijf na het liggen en loopt moeizaam. Ik hoop maar dat het snel weer weg is. Verder was het de hele middag kloteweer en nat dus zijn we niet meer gaan fietsen.

gegevens:

* 15 km
* 7 graden

maart 66 km – 2017 totaal 647 km