Dagelijks archief: maart 2, 2017

02.03.2017 – hitland – 12 km

Gisteren hebben we fijn gelopen ondanks de regen en de wind en vandaag gaan we ook weer op pad. Het waait zo mogelijk nog harder dan gisteren maar het is wel droog gelukkig. Hoewel.. als we vertrekken miezert het heel licht maar ik heb deze keer mijn petje op gedaan dus dat loopt prima. Omdat het zo keihard waait, loop ik eerst naar de dijk en daarna besluit ik even een paar keer op en neer te lopen daar. Het is de enige plek waar je een beetje uit de wind loopt! Er zitten zilverreigers en ooievaars in de weilanden. Blijkbaar zoeken zij ook een plekje een beetje uit de wind!

Vandaag heb ik trouwens voor het eerst de Clayton aan mijn voeten. De oude Cliftons moeten nu echt weg want gisteren liet er weer een heel stuk van de zool los. Die schoenen zijn echt op en worden straks vervangen voor de nieuwe Clifton 3 waar ik al een keer op gelopen heb. Maar ja… oude schoenen die prettig lopen, doe ik altijd een beetje moeilijk weg….. Deze Clayton kocht ik overigens als vervanger voor de Rapa Nui die inmiddels ook zo goed als op zijn.

klik voor groot

Daarna besluit ik toch maar het open gebied in te gaan en naar de koetjes te lopen. Dat valt echt niet mee want je wordt bijna van het pad geblazen. Het is ook bijna niet te doen om de hartslag onder de 130 te houden met deze wind! Uiteindelijk besluit ik na de koetjes maar terug te lopen naar de golfbaan en nogmaals een heen en weertje te lopen naar de dijk uit de wind. Nou ja, voor zover dat echt uit de wind is natuurlijk.

Daarna loop ik tegen de wind in weer terug naar de start via de lange weg. De laatste 800 meter gebruik ik voor de cool down en om woefje nog even te laten plassen. Na ruim 12 kilometer staan we weer bij de auto dus dat valt nog niet eens tegen op deze manier met die heen en weertjes. Op naar de volgende run maar die wind mag nu wel weer even gaan liggen.

gegevens:

* 12 km
* 6 graden

maart 25 km – 2017 totaal 606 km