Dagelijks archief: november 13, 2016

13.11.2016 – roeibanen – 8×1000 – totaal 16 km

Gisteren heb ik een rustdag gehad. Mooi moment om even de fietsen schoon te maken en te smeren. De Fuji cross had natuurlijk heel wat te verduren gehad zo in de sneeuw de afgelopen week en die was echt toe aan een beurtje. S. heeft de remblokken vervangen die werkelijk helemaal versleten waren van die ene week heuveltjes! Zelfs de lak zit in de autowax en ziet er weer glimmend uit. Maar vandaag gaan we even op pad naar de roeibanen voor een tempo training. Met het oog op 11 december zal ik toch enkele tempo trainingen doen om aan het tempo te wennen. Verder blijf ik gewoon traag op lage hartslag trainen. Zo trainde ik ook voor Amsterdam en dat ging goed.

We lopen dus heel suf heen en weer over de baan.

klik voor groot


Het is raar weer. Mistig, waterkoud maar met weinig wind. Die wind is wel zuidoost dus erg koud. Die arme S. heeft het duidelijk erg koud op de fiets. Ik niet tijdens het lopen. Ik heb alleen een wintershirt aan (met ondershirt natuurlijk) en mijn donsjackje. Lekker opvallend knalroze. Maar echt prettig is het niet want je merkt toch bij de pauzes tussen de tempo laps dat het koud is en dat je er stijf van wordt. Zo snel gaat dat dus. Gelukkig had ik de equafleece voor wafje meegenomen voor in de doggyride. Ze mag komende week even en beetje rustig aan doen na de 110 km door het Sauerland. Ze gaat dus maar een deel lekker mee.

Ik loop 8 laps van 1.000 mtr op tempo en die gaan eigenlijk allemaal goed. S. roept elke 100 mtr af zodat ik niet elke keer op mijn horloge hoef te kijken en dat is fijn. Het voordeel van de roeibaan is ook dat je nergens op hoeft te letten. Gewoon rechtdoor lopen en even concentreren op de training. Geen lastige honden of wortels waar je over kunt struikelen. Ideaal maar vreselijk saai.

Zodra wafje uit de doggyride gaat is ze helemaal blij en rent vrolijk voor ons uit. Ze is werkelijk topfit en ziet er tevreden uit. Ik loop nog een stukje RWR na de tempo training en dan gaan we terug naar de auto. Best koud!

klik voor groot

Op naar de volgende run maar weer!

gegevens:

* 16,5 km
* 7 graden

november 175 km – 2016 totaal 3.580 km