Dagelijks archief: februari 22, 2016

22.02.2016 – seahouses countryroads – 14,5 km

**22.02.2016 – seahouses countryroads – 14,5 km**

ronde 1

Tsja, morgen wil ik voor een lange op pad dus vandaag even rustig aan. Ik wilde eerst bij Foxton gaan lopen maar dat lijkt me toch niet zo handig. Maar het is zulk heerlijk weer dat ik maar vast op pad ga voor een eerste rondje zo met woefje. Op MAF en met dit weer, zou dat helemaal geen energie moeten kosten. Gauw omkleden dan maar. Het waait wel een beetje en dat is altijd lastig inschatten hier zo op het erf want je vangt hier enorm veel wind. Maar ik ga ervan uit dat het echt lekker is en dat blijkt te kloppen. Ik ben veel te warm gekleed met mijn hoofdband (vanwege de wind) want tussen de heggen is het gewoon echt warm. Woef hijgt er helemaal van en heeft het ook warm. Maar als je eenmaal een bezweet hoofd hebt, kan je de hoofdband beter omlaten op dit korte stukje. Morgen rekening mee houden dus want dan zou het minder winderig zijn!

klik voor groot

Het lopen gaat heerlijk. Als het morgen ook zo gaat… dan kan ik de hele dag wel door blijven lopen denk ik. Ik stop de timer twee maal om een foto te maken. Misschien verklaart dat ook de lage hartslag maar het tempo ligt mooi. Wat loopt het dan toch lekker. Hier krijg je energie van en kost het niks.

klik voor groot

Veel te snel ben ik weer bij de farm. Dit is echt te kort maar ik moet verstandig zijn in verband met morgen. Als het zulk lekker weer blijft, ga ik straks nog een keer op pad voor dit baby rondje. Heerlijk was het.

Na de run ga ik buiten in de zon lunchen en even zonnen. Er komen dan wel wat witte wolkjes binnen dus ik ben benieuwd wat het weer nou gaat doen.

gegevens:

* 7 km
* 11 graden

februari 284 km – 2016 totaal 660 km

ronde 2

Vanmiddag op pad voor het tweede baby rondje. Totaal hebben we dan 14,5 km gelopen vandaag. Het was een heerlijke dag en ik hoop echt dat het morgen ook zo geweldig zal zijn als vandaag. Afwachten maar. Grappig genoeg was de wind gaan liggen en scheen de zon nog volop dus het was echt fijn om nog even buiten te zijn. Als ik wat verder loop, hoor ik boven me een enorm kabaal van overvliegende ganzen. Ook al was ik al met mijn rondje begonnen, ik maak er toch een foto van want het is een prachtig gezicht in het echt (en het geluid is natuurlijk ook gaaf). Daarna gauw verder.

Het lopen gaat heerlijk. Alsof ik heel licht ben, zo voelt het allemaal. Wafje heeft het iets minder warm want ik heb dan op dit rondje het gele dekje maar weggelaten. Ik moet toch op haar passen qua auto’s dus vooruit maar. Lekker bloot!

Het castle ligt er prachtig bij in het namiddag licht. Toch gauw even een foto maken dan maar. Even verderop zit een geweldige yellowhammer in het zonnetje op de heg. Europese kanarie is dat geloof ik vertaald in het Nederlands.

Als ik de ‘skibaan’ weer oploop aan het einde, vraagt iemand in de auto me de weg. Jammer, want ik loop op hartslag en nu zakt mijn hartslag natuurlijk al terug van het stilstaan om de weg uit te leggen. Niks aan te doen en even later lopen we weer verder. Dan zit het er alweer op. Heerlijk gelopen, hier krijg je nou echt energie van.

klik voor groot

gegevens:

* 7 km
* 11 graden

februari 291 km – 2016 totaal 668 km