Dagelijks archief: februari 20, 2016

20.02.2016 – beadnell – 24 km

**20.02.2016 – beadnell – 24 km**

ronde 1

Vandaag meteen op pad voor mijn eerste rondje. Ik wil twee keer wat minder lang lopen, eenmaal over de weg en eenmaal over beadnell. Het is de bedoeling dat ik wafje maar eenmaal mee zou nemen. Ik dacht namelijk dat het zou gaan regenen. Toen het een droge ochtend bleek te zijn, ben ik maar snel op pad gegaan voor rondje 1 samen met wafje via Beadnell. Zo gezegd zo gedaan en als eerste rondje liepen we daar. Eerst even een foto maken op het strand bij de lime kilns. Het water staat nog laag.

klik voor groot


Daarna speelde woef even met twee kleine hondjes met een dekje. Twee dames horen bij de hondjes die gewapend met rugzakken gaan wandelen. Ik vermoed eigenlijk dat de naar Dunstanburgh gaan lopen maar ik weet niet waarom ik dat denk.

Na het spelen gaan we op pad voor ons rondje. Eerst even via het caravanpark en daarna door de duinen. Het loopt allemaal heerlijk en ik besluit weer dat extra lusje te maken bij Low Newton. Het is nog steeds droog dus we boffen enorm vandaag. Als ik op de terugweg ben van het lusje, zie ik de dames met de twee kleine hondjes weer. Ze zijn dus al tot Low Newton gekomen. Het rondje door de duinen is ook erg leuk en lekker rustig, zelfs in deze vakantieperiode.
klik voor groot


Daarna zijn we alweer bijna bij Long Nanny en de lange brug. Blijft een leuk plaatje zo met woef.

klik voor groot

Na 13 km staan we weer bij de auto. Ik deed deze keer een soort run dribbel run rondje, dus wel continu maar met tempoverschillen. Op die manier is het geheel wat sneller en zijn de rensegmentjes ook wat vlotter terwijl je over hele run gewoon heerlijk aan het lopen bent met een soort rustmomentjes.

Op naar ronde 2 dan maar! Ik hoop vanmiddag dus nog even op pad te kunnen.

gegevens:

* 13 km
* 6 graden

februari 259 km – 2016 totaal 635 km

ronde 2

Vanmorgen waren waf en ik op Beadnell en aangezien het nog droog is, gaan we in de middag wederom naar Beadnell voor een rondje samen. Niks wegrondje zonder waf, gewoon samen door de duinen. Voor de zekerheid trek ik haar wel de cloudchaser aan want ik verwacht nog steeds een bui eigenlijk.

Eerst even op het strand kijken en het water is nu een stuk hoger dan vanmorgen. Toen konden we nog bij het bootje komen voor een foto, nu is dat onmogelijk.

klik voor groot

Daarna gauw naar het park en richting de duinen. Daar kom ik tot mijn verrassing ineens beide dames met de hondjes weer tegen. Deze keer raken we natuurlijk aan de praat over het gebied en over lopen. Zij lopen ook wel eens samen hard en deden enkele halve marathons samen. Ze vragen of ik zaterdag ook ga lopen. Ze vertellen overigens ook dat het pad rond het castle nog steeds niet te doen is. Dat is verrassend want het is al even droog en meestal knapt het dan snel op daar. Ik had er vorige week ook erg last van.

We staan bijna 8 minuten te praten zie ik op mijn grafiekje. Dat is best lang maar daarna zit ik ook weer snel in mijn ritme. Het is eigenlijk heel lekker weer met een middag zonnetje hoewel het ook bewolkt is natuurlijk.

klik voor groot

Het lopen gaat prima, ook al blijken de andere sokken bij die combi sleeves nog steeds problemen te geven. Die gaan dus terug voor de korte sleeves wat ik wel jammer vind eigenlijk.

Ik moet mezelf echt dwingen terug te gaan en niet weer een lusje te maken maar dat is ook wel prima zo. Totaal hebben we 24 km gelopen vandaag dus dat is een mooi stukje.

klik voor groot

Na 11 km staan we weer bij de auto en op dat moment begint het te druppelen. Goede timing! Vandaag toch 24 km gelopen en zo geknipt stelt dat echt helemaal niets voor.

gegevens:

* 11 km
* 5 graden

februari 270 km – 2016 totaal 646 km